Vinariuslogo

15 jubileumsviner fra Vinarius

I 1997 hadde to menn, Ivar C. Bentzen og Jørn H. Abrahamsen, en idé om å starte sitt eget lille vinimport selskap under navnet Vinarius. (Vinhandler på latin). Nå 15 år senere kan de to konkludere med at det var rimelig vellykket. I dag tilhører Vinarius holdingselskapet Vinestor, og holder hus sammen med andre importselskaper som Vinum, PlusVini og Trulli Wines.

Publisert

Alle selskapene er 100 prosent eid av Vinestor AS, som igjen er eid av Jørn H. Abrahamsen og Morten Møller gjennom deres respektive selskaper, med Abrahamsen som hovedaksjonær.

Størst

Vinarius er ikke bare det eldste selskapet i gruppen, siden det var det første, men Vinarius er også størst og har den bredeste porteføljen, selv om konkurransen blir stadig tøffere internt. Vinarius er fortsatt den daglige arbeidsplassen til Jørn H. Abrahamsen.

”Ivar C. Bentzen trakk seg ut for noen år siden. Sammen med svært dyktige medarbeidere importerer Abrahamsen og Vinarius vin fra de fleste vinproduserende land i verden og derav undertittelen i selskapets logo – world wide wines”, heter det i en pressemelding.

15 jubileumsviner

I anledning selskapets 15 års jubileum ønsker Vinarius i august å gjøre 15 viner som representerer noe av selskapets historie, lett tilgjengelige for norske konsumenter.

”Vi har gjennom et tett samarbeid med våre produsenter gjort vinene lett tilgjengelige ved svært gunstige priser i en måned hvor kanskje mange av oss har tøyd feriebudsjettet noe langt for å komme seg unna nedbørstunge deler av Norge. i har valgt ut 15 viner fra ulike deler av verden, ulike stiler, ulike priser og kvalitetsnivåer og til ulikt bruk. Det bør være noe for de fleste og uansett er meningen at det ikke skal koste noe særlig å prøve en flaske for å se om man finner noe man liker”, heter det i pressemeldingen.

Vinarius 15 utvalgte

Under kan du lese mer om de 15 vinene – med Vinarius’ egen omtale av v inene. Alle er satt ned i pris i august.

Catena Malbec 2010

Argentina, Mendoza

Fra produsenten Catena Zapata i Mendoza kommer denne vinen. Eieren av Catena Zapata, Nicolas Catena er av mange regnet som den som fornyet argentinsk vinproduksjon tilbake på 1980 tallet. Han har blant annet jobbet mye med å finne frem til de beste Malbec-plantene samt plante druestokker høyere enn 1500 meter over havet. Catena Malbec har de senere årene utviklet seg i en retning som er stadig bedre tilpasset den norske gane, forsiktigere bruk av eik og mer frukt i vinene.

Catena Malbec 2010

Pris i august: 120 kroner

Matetic Corralillo Syrah 2010

Chile, San Antonio

Vår andre vin fra Sør Amerika er en vin produsert etter den biodynamiske kalender i området San Antonio. Matetic Vineyards har gjennom sitt kvalitetsarbeid i løpet av kort tid blitt en av Chiles ledende produsenter.

Matetic Corralillo Syrah 2010

Pris i august: 130 kroner

Trenel Cuvee Rochebonne 2011

Frankrike, Beaujolais

Gjennom sitt tette samarbeid med Trenel klarte Vinarius å reetablere et kvalitetsmarked for Beaujolais viner i Norge. Senere har andre gode produsenter fulgt etter, men det var Trenels viner som satte standarden i markedet og som gjorde at markedet igjen ble klar over at Beaujolais er så veldig mye mer enn årets ferske vin en torsdag i november.

Trenel Cuvee Rochebonne 2011

Pris i august: 100 kroner

Balland-Chapuis Le Chatillet 2010

Frankrike, Sancerre

Fra Loire har vi valgt å ta med en vin som lenge har vært en storselger på Vinmonopolet. Balland-Chapuis har dyrket vin i Loire siden 1600-tallet.

Balland-Chapuis Le Chatillet 2010

Pris i august: 140 kroner

Defaix Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2010

Frankrike, Chablis

En god Chablis må til og vi har valgt en premier cru-vin fra familiebedriften Domaine Bernard Defaix, som har produsert god kvalitetsvin i Chablis i mer enn 50 år. Familien Defaix har et spesielt fokus på sunn vindyrking.

Chablis 1er Cru Côte de Lechet 10

Pris i august; 169 kroner

Campo Ceni 2010

Italia, Toscana

Barone Ricasoli er vel kjent for de fleste vindrikkere i Norge. Med sin rike historie tilbake til 1141 og ”Jern Baronen” som i sin tid kom med Chianti resepten har dagens Baron Francesco Ricasoli noe å strekke seg etter. Noe han har bevist at han klarer i årene som har gått siden han overtok i 1993. Vi har valgt en av deres mindre kjente viner til vårt jubileum. Vinen har vært i markedet i noen år, men Ricasoli har fra og med 2010 årgangen oppdatert resepten for vinen. For mange blir nok dette da et nytt bekjentskap.

Campo Ceni 2010

Pris i august: 100 kroner

Giordano Primitivo di Manduria 2008

Italia, Puglia

Giordano er en stor aktør i Italia og har stor suksess i Norge med sin Primitivo di Manduria fra Puglia i Sør-Italia.

Giordano Primitivo di Manduria 08

Pris i august: 125 kroner

Tedeschi Valpolicella Classico Superiore 2010

Italia, Veneto

Tedeschi er et tradisjonsrikt familieselskap under stadig utvikling i Valpolicella-distriktet i Veneto. Deres Valpolicella Classico Superiore høster stadig bedre omtale i vinverden.

Tedeschi Valpolicella Cl. Sup. 2010

Pris i august: 110 kroner

Aliança Bairrada Reserva 2005/2009

Portugal, Bairrada

Fra en av de ledende produsentene i Portugal, Aliança, har vi valgt ut en klassisk representant for portugisisk vin. For å få nok vin til denne feiringen har vi måttet kombinere to årganger, 2005 og 2009.

Aliança Bairrada Reserva 05/09

Pris i august: 90 kroner

Quinta do Noval Colheita 1997

Portugal, Douro

Vi måtte jo bare ha en vin som er like gammel som Vinarius og vi har lykkes med å få et parti med flott Colheita fra 1997 fra det svært anerkjente portvinshuset Noval.

Quinta do Noval Colheita 1997

Pris i august: 260 kroner

Quinta dos Roques 2007

Portugal, Dao

Etter at Quinta dos Roques tidlig på 80-tallet sluttet å levere vin til det lokale kooperativet og startet å selge vinen under eget navn har kvaliteten økt kraftig.

Quinta dos Roques 2007

Pris i august: 120 kroner

+ Natura, Brut Nature Reserva

Spania, Cava

Fra vår mangeårige partner, Pinord, har vi valgt ut en Cava som de siste årene har solgt svært godt i det norske restaurantmarkedet. Vi ønsker på denne måten å gjøre også Vinmonopolet kunder bevist denne vinen. Som navnet ”+ Natura” indikerer er denne cavaen økologisk. Pinord er først og fremst kjent i Spania, men når ut til et stadig større internasjonalt marked.

+ Natura, Brut Nature Reserva

Pris i august: 100 kroner

Mas dels Ponts 2008

Spania, Montsant

Montsant leverer viner som kan minne om sin mer berømte storebror Priorat, uten at vi skal gå så langt som å sammenligne dem. Montsant viner av god kvalitet, men til priser som er langt mer tilgjengelig. Vår produsent Capcanes, er en av de ledende produsentene i Montsant.

Mas dels Ponts 2008

Pris i august: 90 kroner

Disznókö Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2003/2007

Ungarn, Tokaj

Til å representere de søte vinene har vi valgt ut en flott vin fra Disznókö, en produsent med fokus på å lage delikate viner med flott fruktintensitet. Vi mener 5 Putt vinene til Disznókö gir den beste balansen mellom sødme og frukt, For å sikre oss nok vin har vi valgt å kjøpe inn vin fra to årganger.

Disznókö Tokaji Aszú 5 Putt. 2003

Pris i august: 219 kroner

Lois Grüner Veltliner 2011

Østerrike, Kamptal

Fra en av de ledende produsentene i Østerrike, Fred Loimer, kommer denne vinen basert på druen Grüner Veltliner, som ved siden av Riesling er den viktigste druen i landet.

Lois Grüner Veltliner 2011

Pris i august: 110 kroner

Powered by Labrador CMS