MiaGundersenVinCava (2)

Fra topp til bunn for kjendisviner

Musikerne Sigurd Wongraven, Erik & Kriss og Bjørn Eidsvåg. Artistene Mia Gundersen, Alex Rosén og Anne-Kat Hærland. Blomstermann Finn Schjøll. Forfatter Ari Behn. Den tidligere syklisten og nå TV-reporteren Dag Erik Pedersen. De tidligere skiskytterne Liv Grethe og Raphael Poirée. Designerduen Arne & Carlos. Og kokkene Eyvind Hellstrøm, Lars Barmen, Geir Skeie, Ole Jonny Eikefjord, Tom Victor Gausdal, Christer Berens, Arne Brimi og de fire i The Flying Culinary Cirkus. Alle har en ting felles. De har gitt ut sin egen vin. Mange av dem flere. Og det finnes enda flere "kjendiser" med vin. Det er uten tvil den nye "vintrenden".

Publisert

Mia Gundersen meg sin egen Cava.

Det kryr av såkalte «kjendisviner». Det finnes enda flere enn de nevnte.

«Kjendisvinene» kan egentlig deles opp i to klasser. Mens kokker og sommelierer har gode forutsetninger for å by på gode viner, ligger kanskje ikke alt like godt til rette for blomsterhandlere, syklister, skiskyttere, musikere og komikere. Men noen av dem kommer godt ut av det.

Saken fortsetter under bildet

Alex Rosén med Amarone. (Foto: Morten Holt)

Vurderes i neste magasinutgave

Sigurd Wongravens viner er prakteksempler på kjendisviner, mener vår vinanmelder. (Foto: Haakon Hoseth)

Noen av dem skiller seg ut med sine viner. Andre burde vi blitt spart for, mener vår vinanmelder Svein Lindin.

I den neste utgaven av Horeca (nummer 8 2012) kan du lese om vinene, få smaksnotater, og råd om hvilke du bør teste og hvilke du bør skygge unna.

Må et steg videre nå

– Vinmarkedet er i ferd med å flomme over. Det dukker stadig opp såkalte «kjendisviner». Men nå holder det ikke lenger med ordinære viner. Det kryr av disse. «Kjendisene» må nå gå et steg videre, og tilby kvalitetsvin, som noen da har gjort, mener Svein Lindin.

– Etter min mening skiller vinene fra Eyvind Hellstrøm, den nye Amaronen fra Alex Rosén og Sigurd Wongravens viner seg ut fra massen, men også Raphael og Liv Grete Poiree er på sporet, mener Horecas vinekspert Svein Lindin. Han fremhever også Dag Erik Pedersen, Arne Brimi, Tom-Victor Gausdal, Geir Skeie og Bjørn Eidsvåg kommer godt ut av det.

Anne-Kat Hærland med vin fra Italia.

Rødvinen til Anne-Kat Hærland, Ari Behns nye vin, Finn Schjølls rødvin og designerduoen Arne & Carlos julerødvin 2012 får ikke like god kritikk av vår vinanmelder.

Wongraven et prakteksempel

– Vi har sett utallige kommersielle lanseringer hvor ulike kjendiser setter sitt navn på en merkevare. I motsetning til mange andre som låner vekk navnet sitt, er for eksempel Sigurd Wongraven involvert i hele prosessen. Det har gitt særdeles gode resultater, mener Svein Lindin.

Les mer om vinene i magasinutgaven av Horeca nummer 8 2012

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS