Lunsjboks2b

Matpakkebok - uten jåleri

I boka Lunsjboks, som hadde lansering før skolestart, får du gode råd om hvordan du kan lage en spennende, sunn og fargerik lunsj til barna dine.

Publisert

Boka Lunsjboks. (Foto: Cappelen Damm)

I stedet for den gamle vanlige matpakka med brødskiver får du her inspirasjon til å lage en ny og moderne lunsjboks til barna. En sunn og god lunsj øker konsentrasjonen og gir barna energi gjennom hele dagen i barnehage eller skole. I denne boka finner du enkle oppskrifter som alle kan få til på bare 10 minutter.

Det brukes rene råvarer og alle ingrediensene er lette å få tak i.

Variasjon

– Svært få foreldre har tid eller lyst til å lage en pyntet matpakke og vi syntes ikke det er nødvendig. Det som er viktig er at lunsjen er sunn og næringsrik og ikke havner i søpla.Det gjør mange tradisjonelle brødmatpakker. Litt tilbehør som grønnsaker i staver, egg , avokado og nøtter gjør matpakka litt sunnere, litt mer spennende – og går på 1-2-3, skriver de to forfatterne på hjemmesiden Lunsjboks.com

Inspirasjon

– Ingen foreldre skal ha dårlig samvittighet for å gi barna brød og tradisjonell lunsjmat. Brød er helt fint, men hvorfor ikke bytte ut brødet med middagsrester en gang i blant? De fleste barn setter pris på det. Vårt mål er sunn, gratis skolemat til alle barn. Det gir gode skoleresultater og mindre sykdom. Inntil det skjer, kan du bruke boka som inspirasjon i hverdagen, skriver de videre.

Ideer og tips

I boka får du gode ideer til hva du kan servere barna i lunsjboksen, hva som kan kombineres av ingredienser, frukter, middagsrester osv. I tillegg er det egne kapitler om hva du alltid bør ha i skapet, hva som trengs av utstyr/bokser, slik lykkes du, samt oppskrifter på søndagsbakst, yoghurter, dipper, dressinger, smoothier og juicer.

"

Forfatterne Siv Eide og Kjersti Brinch Lund. (Foto: Lunsjboks.com)

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh har vært fagkonsulent på boka, som hadde utgivelse i sommer, mens Veslemøy Vråskar har tatt bildene.

Lunsjboks

Forfattere: Siv Eide og Kjersti Brinch Lund

Pris: 299 kroner

ISBN: 9788202381516

Forlag: Cappelen Damm

Du kan også lese mer om boka på Facebook

"
Powered by Labrador CMS