RingnesChristianØdegård med Honning

Ringnes hyller Nansen

Ringnes lanserer denne forvinteren Ringnes Imperial Polaris, et samarbeidsbrygg mellom Brooklyn Brewery og Ringnes Bryggeri. Inspirasjonen til ølet og navnet er hentet fra Fridtjof Nansens første ferd til Nordpolen, der bokkøl fra Ringnes Bryggeri ble servert mannskapet ombord på Fram.

Publisert

Bryggerimester Christian Ødegård hos Ringnes fyller på med honning, en viktig ingrediens i det nye ølet. (Foto: Ringnes)

Imperial Polaris er et vinterøl, brygget av bryggerimesterne Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery og Christian Ødegård hos Ringnes. I bryggingen har vi brukt blant annet norsk lynghonning, Simcoehumle, tørket appelsinskall og Colombiansk kaffe.

Garrett Oliver regnes for å være en av verdens fremste bryggere og autoriteter på øl. (Foto: Ringnes)

Oliver regnes for å være en av verdens fremste bryggere og autoriteter på øl. Han samarbeidet med bryggerier verden over, dette er første gang han har brygget øl i Norge. Ringnes på sin side har seks høyt utdannede og svært godt skolerte bryggerimestere, et aktivt bryggemiljø og et bredt fagmiljø. Det er også første gang Ringnes lager et samarbeidsbrygg på denne måten.

Mye honning

– Denne typen oppgaver er både spennende og krevende, og fordrer ekstra innsats for at prosessen skal gå så smertefritt som mulig, sier Bryggerimester Christian Ødegård hos Ringnes.

Ringnes Imperial Polaris.

I tillegg til å bruke store mengder malt, skulle det tilsettes flere spennende, og for oss noe uvante, smakskomponenter i brygget, blant annet i underkant av ett tonn honning. Både Christian og Garrett berømmet bryggerteamet på Ringnes, som bidro med så vel gode løsninger som rå muskelkraft, under bryggingen.

Tåler lagring

Resultatet har blitt en smaksrik dobbelbokk for kalde vinterkvelder. Ølet holder 10 % og tåler fint lagring i ølkjelleren gjennom flere år. Ølet lanseres for horecabransjen fredag 26.oktober, mens det blir tilgjengelig som bestillingsvare på Vinmonopolet i slutten av november.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS