Matstreif 2015 Foto Siv Nærø Innovasjon Norge
Matstreif 2015 Foto Siv Nærø Innovasjon Norge

Klart for Matstreif 2015

En av Norges største matfestivaler, Matstreif i Oslo, arrangeres fredag 11. og lørdag 12. september. Her samler lokalmatprodusenter seg i Oslo sentrum for 11. gang for å gi publikum en smakfull reise gjennom Norges smakspalett.

Publisert

Matstreif arrangeres på Rådhusplassen i Oslo fredag 11. og lørdag 12. september. (Foto: Siv Nærø, Innovasjon Norge)

«Matstreif er festivalen for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat og drikke, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike produkter. Til Matstreif kommer lokalmatprodusenter fra hele landet for å vise frem det ypperste av hva det norske matfatet har å by på – sesongens frukt og grønnsaker, fersk sjømat, særegne ost- og kjøttprodukter, lokalbrygget øl, sider og saft», heter det i en pressemelding.

Årets åpning skjer klokka 12 fredag, der blant andre ordfører Fabian Stang, Innovasjon Norges Anita Krohn Traaseth, kokkegruppa Flying Culinary Circus og statsrådene Elisabeth Aspaker og Sylvi Listhaug deltar.

Under finner du noe av det som skjer i løpet av årets arrangement.

Nyhet: Barnas Matstreif

Barnas Matstreif. (Illustrasjonsfoto: Siv Nærø, Innovasjon Norge)

For første gang arrangeres et eget Barnas Mastreif. Stedet er Tjuvholmen og datoen er lørdag 12. september. Her vil Norges Bygdekvinnelag arrangere et kurs velegnet for barn mellom 5 og 15 år (ifølge med en voksen), lørdag 11.00-12.00 og 13.00-14.00 i kursteltet på Tjuvholmen. Utenfor Astrup Fearnley vil Flying Culinary Circus lansere en ny potet – og det blir potettema på aktivitetene. Norsk Sjømatråd vil delta med Havets Skattekiste.

Chili-Claus på plass

Danske Klaus «Chili-Klaus» Pilgaard er sett av millioner mennesker på YouTube og Facebook. Nå tar han med seg hele chili-repertoaret til Oslo, der han skal være i aksjon på Matstreif-scenen fra kl. 18.00 fredag 11. september.

Rekorddeltakelse på «NM i Lokalforedla Mjølkeprodukt»

Hele 190 produkter fra 53 produsenter er påmeldt. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil dele ut hedersprisen «Årets produkt» på scenen, Rådhusplassen fredag 11.09. kl. 12.30.

Konkurranser

Det arrangeres en rekke konkurranser på Matstreif. En av dem er NM i Sjømat, der målet er å bidra til kompetanseheving og entusiasme til faget blant de som arbeider bak fiskedisken. Det blir også prisutdeling i NM i Kjøttfag, Årets Young Sommelier, Årets Øl og Årets Amatørkokk.

Kurs

Liv og røre på Matstreif. (Illustrasjonsfoto: Siv Nærø, Innovasjon Norge)

Matstreif byr på mange spennende kurs for store og små. Et av dem med Josefine fra Funky Fresh Foods, som vil være til stede fredag kl. 14.00 – 15.00 i kursteltet på Tjuvholmen. Hun vil vise frem enkle og fristende måter å spise mer grønt på. Det blir også grillkurs i regi av Weber, alle dager, på Aker Brygge Marina. Lær å bruke grillen optimalt og utnytt de mange mulighetene den gir, både sommer som vinter.

Rekordmange bryggerier

Hele 34 norske bryggerier serverer imponerende 169 øltyper på årets Norsk drikkekultur. Norske småskalabryggere er blant de mest dristige og kreative i Europa – og arrangementet er et mekka for alle med sans for smaken av godt øl. I teltet finner du også sider laget på norske epler.

Søndag vil Food Truckene fortsette å holde åpent på Tjuvholmen, etter at Matstreif har rigget ned lørdag kveld. Her kan man ta søndagslunsjen i form av urban og hurtiglaget mat med norsk lokalmat som ingredienser, mens man kan følge med på NM i Streetbasket, som går av stabelen samme sted.

Åpningstider Matstreif

Fredag 11. september 12.00–20.00 Lørdag 12. september 10.00–18.00

NB! Alle aktiviteter på Rådhusplassen rigges ned lørdag kveld.

Åpningstider Norsk Street Food

Søndag 13. september 10:00-17:00

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS