Årets Nyt Mat Stol LOGO

Interiør- og designkonkurranser på Smak

To design-konkurranser under Smak 2014, «Fremtidens serveringskonsept» og «Årets Nyt Mat Stol», skal bidra til å synliggjøre betydningen av interiør og design i totalopplevelsen som gjest.

Publisert

– Konkurransene er samtidig en bevisførsel for messens motto, «Innovasjon i alle ledd», sier Trond Ramsøskar, som representerer messens samarbeidspartner Norske Interiørarkitekters Landsforening NIL. Han er innehaver av Trond Ramsøskar AS, tidligere president i NIL og leder av juryen for begge konkurranser, som ellers har Frode Malmo (daglig leder Mathallen) Lasse Tenden (fagsjef NHO Service) og Martin Land (F&B manager Thon Gruppen) som medlemmer.

Fremtidens serveringskonsept

Konkurransen er tilrettelagt ved at det til NILs årbok 2012 og 2013, er levert inn bidrag fra NILs medlemmer innenfor temaet mat & drikke. De nominerte prosjektene til konkurransen ”Fremtidens serveringskonsept” er trukket ut fra disse to årbøkene, basert på gitte kriterier som en høy grad av innovasjon og et tydelig konsept. Det må oppleves som en egen destinasjon og være godt tilgjengelig for alle, og derfor vise en bredde innenfor serveringskonsepter (bar, restaurant og kantine) som gir grunnlag for business. Universell utforming og miljøtenkning er viktig, og det må legges vekt på miljø, romslighet og identitet. Kvalitet i alle ledd og brukervennlighet må synliggjøres.

De nominerte er (med juryens begrunnelse):

Olivia Pizzeria, Tjuvholmen, Oslo: «Restauranten har et tydelig og lett kjennbart konsept. Til tross for stor bruk av tradisjonelle materialer fremstår stedet som innovativt og ekte. Juryen legger spesielt vekt på at stedet fremstår som kommersielt og godt løst.»

Melkerampa, Mathallen, Oslo: «Stedet fremstår overraskende og nyskapende. De få sitteplasser gjør stedet lite kommersielt, men det er trolig ment å fungere som et showroom for Tine mer enn en kommersiell café. Juryen legger spesiell vekt på at prosjektet er grundig og skikkelig gjennomarbeidet».

The Thief, restaurant & bar, Tjuvholmen, Oslo: «Restauranten har en tydelig og sterkt identitet. Det er et innovativt uttrykk både i materialer og planløsning. Stedet fremstår som konseptuelt og innovativt med flere spennende elementer».

Thon Hotel EU, restaurant & bar, Brussel: «Restauranten har en tydelig identitet med sitt spreke fargevalg. Det store lokalet er godt og fleksibelt løst for flerbruk. Juryen legger spesiell vekt på at restauranten har blitt en snakkis i det eller så konservative Brussel».

DnB Hovedkontor, kantine, Oslo: «Flere spisesteder under ett danner rammen rundt kantinen til DNB. Den fremstår som spennende og fleksibelt løst. De ulike matkonseptene er bygget på en innovativ tematikk».

Bidragene kan ses på Smak 2014, og prisen deles ut under Smaks bransjefest After8 torsdag 6. februar.

Årets Nyt Mat Stol

Årets Nyt Mat Stol skal designes og kåres fordi sittemøbelet inngår i den totale matopplevelsen.

Den perfekte stol når god mat skal nytes? Det er designutfordringen den store messen Smak 2014 på Lillestrøm i februar, har gitt til medlemmer av Norske interiørarkitekters- og møbeldesigneres landsforening NIL og studentene ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Ønskemålet? – Vi ønsker å løfte frem Interiør & Design som tema på messen og vise frem nyskapende produkter av høy kvalitet og inspirere til nytenkning omkring gjestenes totalopplevelse, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Smak 2014

– Interiør og planløsninger påvirker gjestenes opplevelse av et måltid og har stor betydning for suksess i horeca, sier Siv Senneset, president i NIL: – Trenden er å tenke konsept, slik at alt og alle fra mat til miljø og atmosfære spiller på lag.

Juryen har lagt stor vekt på kreativitet, komfort, brukervennlighet og funksjonalitet, men også begrunnelsen og historien bak stolen. Juryen ledes av Trond Ramsøskar, interiørarkitekt MNIL og tidligere president i NIL.

De tre nominerte er (med juryens begrunnelse):

Bottle – Design: Frøystad+Klock ved Runa Klock: «Stolen fremstår som ren og enkel. Fem like ”flaskeformer” danner sete og rygg montert på et enkelt understell. Det er et pluss at stolen er lett og stablebar».

Torp – Design: Hanne Kari Ravndal: «Stolen er både god å se på og virker bekvem å sitte på. Den virker umiddelbar litt tung, men til gjengjeld solid. Et ekstra pluss at den kan henges på bordet og at den kan stables».

Una – Design: Torsteinsen Design: «Stolen fremstår som klassisk og ærlig med et tydelig formspråk. Designet med mykt sete og rygg og en tre-detalj på toppen gjør stolen svært egnet til restaurantbruk. Et ekstra pluss at den er stablebar».

De nominerte bidragene presenteres på Smak 2014 i området for Interiør & design, hvor også de besøkende inviteres til å stemme på sin favoritt.

Premien er på 10 000 kroner til vinneren. Denne premien står NIL og Smak 2014 bak. Vinnerstolen vil bli behørig eksponert etter prisoverrekkelsen ved NILs president Siv Senneset på Smaks store bransjefest After8 torsdag 6. februar.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS