Ting med Tang, som drives av Anne Lise og Bjørn Viken, inviterer til å lage den beste pizzaen med tang og tare.
Ting med Tang, som drives av Anne Lise og Bjørn Viken, inviterer til å lage den beste pizzaen med tang og tare.

Lag den beste pizzaen med tang og tare

Nå skal den beste pizzaen med tang og tare kåres. Send inn din oppskrift, og bli med i en helt ny pizzakonkurranse.

Pizza med tang og tare. (Foto Lofoten Seaweed/Marjolein Worum)
Pizza med tang og tare. (Foto Lofoten Seaweed/Marjolein Worum)

Det er selskapet Ting og Tang som sammen med samarbeidspartnere inviterer til pizzakonkurransen, der tang og tare er en del av råvarene som skal tas i bruk.

Konkurransen er en forlengelse av Forskningsdagene 2022, der havet var tema.

Innsendelsesfristen er 22. oktober 2022.

– Tilsett tang i pizzadeigen

– Det er viktig å forstå havet for å kunne bruke ressursene knyttet til havet på en mer bærekraftig måte. Havet har alltid vært viktig for Norge, og det blir ikke mindre viktig fremover. Derfor har vi valgt hav som tema for Forskningsdagene, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit.

Blant annet kan du tilsette tang i pizzadeigen for en deilig umamismak. Med på kjøpet får du naturlig salting og masse næringsstoffer.

– På terskelen av noe virkelig stort

Tang og tare - rik på smak og næring. (Foto: Ting med Tang)
Tang og tare - rik på smak og næring. (Foto: Ting med Tang)

Finnes det en råvare som er rik på smak og næring – og er klimavennlig? Og som i tillegg er svært anvendelig, og finnes masse av i Norge?

Svaret er et stadig mer rungende ja.

– Vi står på terskelen av noe virkelig stort, sier Linn Anne Bjelland Brunborg.

Hun har doktorgrad i ernæring, og leder nå Orklas satsning på tang og tare gjennom sin rolle som daglig leder i nyetablerte Orkla Ocean.

– Vi ser at tang og tare gir våre produktutviklere mange nye muligheter. Vi tester mye med spennende resultater, forteller Brunborg entusiastisk.

Unders kjøkkensjef byr på inspirasjon

Unders kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard. (Foto: Morten Holt)
Unders kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard. (Foto: Morten Holt)

Som en inspirasjon til konkurransedeltakerne har kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen på michelinrestauranten Under sendt inn en pizzaoppskrift med havsalat.

Han forteller også om sine tanker omkring bruk av havets lite utnyttende ressurser.

Se mye mer på Ting og Tangs Youtube-kanal

Få tips og råd

For den som ikke kan sanke tang og tare til pizzaen selv, gir Lofoten Seaweed 25 % rabatt på sine produkter til konkurransedeltakerne.

Tips om hvordan du kan sanke og informasjon om de vanligste artene ligger på nettsidene til Ting med Tang.

Les mer om konkurransen og send inn tangpizza-oppskrift på Tingmedtang.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS