Albariño på BIB fra Rias Baixas

Daglig leder Aina Mee Myhre i Heyday Wines AS kan med stor glede fortelle om sitt siste nye satsingsprosjekt på boks – La Parra Albariño 2015.

Publisert

Dette er markedets eneste Albariño på 3 liter BIB fra Rias Baixas. Hadde vinen kommet på flaske hadde den også vært merket med DO Rias Baixas. Aina Mee Myhre har lenge ønsket å tilføre noe helt nytt til Norge på BIB. Designet er utviklet i Norge, og Aina Mee Myhre har vært med travelt opptatt med design og blend de siste månedene og nå er alt klart for lansering. I følge Aina er vinen er druetypisk med slank frisk syre, en liten kremet i midtparti fra litt lett bunnfallskontakt og mineralsk finish.

La Parra Albariño kommer fra underområdene Salnes, Ulla og Condado, hvor jordsmonnet er preget av granitt og stein. Aroma av fersken, sitrus og hvite blomster, sammen med kun 3 gram sukker og 6 gram syre, gjør dette til den perfekte fisk- og skalldyrvin. Rett til krabbesesongen.

Albariño ansees som Spanias beste hvitvinsdrue. Druen gir aromatiske viner med duft av fersken, sitrus og hvite blomster, og i munnen har den frisk syre og flott fruktkarakter. Druens kompleksitet, mineralitet og rene fruktaromaer gjør den til den perfekte match til Skalldyr som kamskjell, reker, kreps og krabbe og fiskeretter med torsk, kveite, laks og steinbit. Passer også utmerket til kylling, asiatisk, buffet eller som terrassevin.

I fjor økte salget på Rias Baixas på flaske med 45 prosent, som er en indikasjon på at druen begynner å bli kjent blant flere kundegrupper. Aina Mee Myhre kan fortelle at hun synes at markedet trenger noe kvalitetshvitvin på BIB fra Spania, for dette er så å si ikke-eksisterende.

Navnet La Parra er valgt fordi det er navnet på oppbindingssystemet i området- pergolaer av granitt. Designerne og Aina ønsket å lage et ikonisk, moderne design som «smeller» på hylla og som både gir indikasjon til både det maritime, samt det spanske. Ikonet Ñ, det skrå båndet og at teksten er skrevet på spansk (i tillegg til norsk) gir spanske vibber, mens fiskene og det kjølige fargevalget gir assosiasjoner til havet.

La Parra Albariño 2015

Land: Spania

Produsent: Rias Baixas

Les smaksnotatet i Horeca nummer 6 2016

Varenr.: 5469306

Pris: 440 kroner, BiB 3 liter (Bestilling)

Importør: Heyday Wines

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS