Nytt om navn

Her finner du nyheter om nye og gamle navn i bransjen. Nyhetene er hentet fra alle årets Horaca-nummer.

Publisert

INTERNASJONALT

Giovanni Angelini er kåret til "2006 Corporate Hotelier of the World" av leserne av magasinet Hotel. Han er CEO og administrerende direktør for Shangri-La Hotels and Resorts, og etter at han overtok styringen i 1999, har kjeden vokst fra 22 til 49 hoteller i 13 forskjellige land.

NASJONALT

Gabriella Dånmark (52) er ansatt i stillingen som administrerende direktør for den nye stiftelsen KSL Matmerk. Dånmark kommer fra stillingen som administrerende direktør i Kjøttindustriens Fellesforening (KIFF). Hun har tidligere blant annet arbeidet som markedsdirektør ved Matforsk og som avdelingsdirektør i Landbruks- og matdepartementet.

Dånmark er utdannet sivilagronom fra Svenska Landbruksuniversitetet (SLU).Fra første januar 2007 blir KSL (Kvalitetssystem i Landbruket) og Matmerk slått sammen til en organisasjon under navnet KSL Matmerk. Stiftelsen KSL Matmerk skal ha som formål å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom å arbeide med kvalitetsstyring, kompetanse og synliggjøring av konkurransefortrinn og opprinnelse overfor forbrukere og marked.

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia AS, er kåret til årets toppleder i reiselivsbransjen. Kåringen ble utført av Fürst Scandinavia på oppdrag fra fagbladet Travel News.

- Det er selvfølgelig hyggelig å motta en slik pris. Det er spesielt positivt at kåringen gjøres av folk i bransjen og at de liker det Choice holder på med, sier Silseth.

Choice har oppnådd sitt beste driftsresultat i selskapets historie etter at Silseth tok over for Petter Stordalen tidlig i 2006.

Gull til kokkelandslaget

Det norske kokkelandslaget tok gull i Culinary World Cup. Med hele 499 av 500 poeng tok Norge førsteplassen foran Sverige og Singapore. 25 nasjoner deltok.

Kokkelandslagets meny i konkurransen var: Lettrøkt torsk og kongekrabbe (Lettrøkt norsk torsk med norsk kongekrabbe, torsk og grønnsaks sauté, varm dill "gelé" med jordskokk, syltet gresskar, avokado og krabbe saus), Kombinasjon av Norsk lam fra Lofoten (bryst, sadel og brissel pølse, med artiskokk og bønne sauté, kålrot ravioli, potet og steinsopp "royal", parmesan og sherry saus) og Karamell og sjokolade kombinasjoner (karamell og sjokolade krem, sitrusposjert pære, peanutcrumble, melkesjokolade nugatine og "madelaine")

Landslaget består av følgende personer: Manager Sven Erik Renaa, Gastronomisk Institutt, Stavanger, Gunnar Hvarnes, Kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger, Henrik Orre, kokk, Flavours, Oslo, Geir Skeie, kokk, Palace Grill, Oslo, Kjartan Skjelde, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger, Espen Vesterdal Larsen, konditor, Gastronomisk Institutt, Oslo, Sverre Sætre, konditor, Sverre Sætre AS, Oslo, Øyvind Vestrheim, kokk, Falcon Crest, Oslo, Andreas Myhrvold, commis, Fiskeeksperten Reinhardsen, Kristiansand, Karl Erik Pallensen, commis, Charles & De, Sandnes og Even Ramsvik, Frilands, (Sunnmøre)/ Oslo.

- Resultatet viser at vi har arbeidet godt som lag, satt sammen gode smaker, og levert kvalitet, sier en stolt manager, Sven Erik Renaa.

Harald Osa, en av nestorene blant våre fremste chefs, er tilbake i Gastronomisk Instituitt, nå som leder av Stiftelsen GI. Dermed er ringen sluttet for siddisenes store kokkesønn, som var med på starten av gullalderen i norsk kokkekunst, som kjøkkensjef på Jan's Mat- og Vinhus i Stavanger. Senere ble det GI og en årrekke i Oslo, som restaurantdirektør på Continental, siden som chef på Holmenkollen Restaurant, innimellom på Oro. Han har også vært en bærebjelke for Kokkelandslaget.

Kjetil Gundersen slutter som daglig leder ved Gastronomisk Institutts avdeling i Oslo, for å bli markedssjef storhusholdning i Bama. I første omgang, som ledd i internopplæringen, vil han jobbe som salgssjef i Augusta Arnesen. Gundersen er en av våre mest meritterte kokker, bl.a. sterkt engasjert i kokkelandslag.

Bodil Langerak er ansatt som Management trainee i Rica Hotels. Hun er utdannet kokk og har tatt kjøkken- og restaurantledelse samt bachelor program ved Norsk Hotellhøgskole. Bodil har også blant annet erfaring fra husøkonomavdelingen ved Rica Sunnfjord Hotell og hun har vært driftssjef ved Rica Hotell Nordkapp.

Anne Line Sagbakken er ansatt ved Rica HK som Markedskonsulent Opplevelsespakker. Hun kommer fra en stilling som prosjektleder i Haribo. Anne Line har bred reiselivserfaring fra Robinson.

Håvard Jakobsen har begynt som Business Controller i Rica Hotels. Han kommer fra stillingen som F&B Manager ved Rica Hotellene i Honningsvåg og Nordkapphallen og har tidligere jobbet som kjøkkensjef blant annet ved Nordkapphallen. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen og har i tillegg tatt kjøkken- og restaurantledelse ved Norsk Hotellhøgskole.

Therese Lehmann er ansatt ved Rica HK som Systemsjef for Hotellsystem. Hun kommer fra Fidelio Nordic Norge AS som er leverandør av Fidelio/Hoteldata/Micros. Før den tid jobbet hun blant annet 10 år i Radisson SAS kjeden. Hun er lidenskapelig opptatt av hotellsystemer og synes det er spennende å tilstrebe best mulig funksjonalitet for brukerne ved hotellene.

Jenny Førde Aarskog er ansatt ved Rica HK som Opplærings- og Personalkonsulent. Jenny kom fra Rica Hotel Gardermoen hvor hun jobbet som Servicemanager. Hun har før dette jobbet mye innenfor restaurant- og hotellbransjen, blant annet i familieeid Rica Partner Nordfjord Hotell. Hun har utdannelse fra Norsk Hotellhøgskole samt fra NTNU Trondheim, avdeling Samfunnsvitenskapelige fag.

Christine Totland og Marianne Frønsdal. Rica Hotels satser sterkt på Revenue Management! Christine ble ansatt ved Rica HK i oktober som Room Revenue Manager og helt nylig kom også Marianne som har fått jobb som Pris og System Assistent. Christine kommer fra Radisson SAS hvor hun var i 8 år, 6 av årene som Revenue Manager. Marianne kommer også fra Radisson SAS og har vært der 1,5 år. Før det var hun 4 år på Sole Hotell som driftsansvarlig.

Hans Petter Akerlind er ansatt ved Rica HK som Key Account Manager og jobber med Ricas konsernkunder. Han har 10 års hotellerfaring fra Radisson SAS, både i drift og salg. Han Petter har hotellutdannelse fra OMH i Oslo.

Cathrine Haugen er ansatt ved Rica HK som Key Account Manager med ansvar for Små- og Mellomstore bedriftsavtaler. Christine har en allsidig bakgrunn og har blant annet jobbet som Salgssjef ved Rica Park Hotel Sandefjord og Salgs- og Markedssjef ved Rica Havna Hotel. Hun er utdannet Bachelor of Communication fra Bond University Australia og studerer for tiden deltid Prosjektledelse gjennom Management programmet på BI.

Vigdis Berg er ansatt som salgskoordinator ved Rica HK med ansvar for forretningsmarkedet og CRM systemet. Hun kommer fra en lignende stilling i et legemiddelfirma. Ellers har Vigdis blant annet jobbet i drift ved tidligere Sheraton Hotel Oslofjord.

Nicoline Soteland er ansatt som Key Account Manager ved Rica HK med ansvar for forretningsmarkedet. Nicoline kommer fra Europcar hvor hun blant annet har hatt ansvaret for servicesenteret og innesalg. I tillegg har Nicoline bred erfaring fra salg.

Siri Hauge er ansatt som Kundekonsulent ved Rica Service Centre. Hun er utdannet fra Høgskolen i Lillehammer der hun studerte reiseliv i 3 år.

Lars Korsbakken tiltrer som ny Key Account Manager med ansvar for noen av Scandic største kunder, både norske, nordiske og globale. Korsbakken kommer fra stillingen som Sales Manager i Scandic, der han har vært i to år. Han er utdannet siviløkonom fra BI.

Andreas Viestads TV-serie «New Scandinavian Cooking» er solgt til den franske TV-stasjonen Cuisine, og skal lære franskmenn å lage mat. Kokebokforfatteren og matskribenten skal også være programleder i en ny 13-episoders TV-serie om norsk mat som nå er premiereklar på det amerikanske TV-markedet.

Terje Størkersen, seksjonssjef ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet, er tatt opp som medlem av ordenen Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark. Le Cordon Bleu (fransk for «blått bånd») er en internasjonal kjede av kulinariske skoler som underviser i fransk kokekunst. Skolene stammer fra L'Ordre des Chevaliers du Saint Esprit, en fransk ridderorden etablert på 1500-tallet. Den danske ordensgrenen stammer fra 1579. Hvert medlem ble, ifølge Wikipedia, tildelt Korset av Den hellige ånd, som hang i et blått bånd. Ordenen ble kjent for sine ekstravagante og luksuriøse banketter, som fikk navnet cordon bleu. Bankettene tok slutt med den franske revolusjon, men navnet forble synonymt med ypperlig matlaging

Arnfinn M. Falstad fra Levanger skal lede kjeden Mitt Hotel Scandinavia BA, som er blitt landets nest største hotellkjede

Mitt Hotel Scandinavia BA og Euro Hotels AS har slått seg sammen. Resultatet ble Norges nest største hotellkjede med 65 hoteller i Norge og 10 i Sverige. Små og mellomstore privateide hoteller har valgt å gå sammen i et kjedeopplegg for å skape større konkurransekraft. Hotellene er fra Lillesand i sør til Honningsvåg i nord. Det minste hotellet har 12 rom, mens det største kan tilby 80 gjesterom. Av de 75 hotellene er ti i Sverige. Den nye kjeden får rundt 4000 hotellrom.

Falstad mener kjedetilknytningen vil skape større kunnskap om hotellene; ikke minst blant turoperatørene. En av Falstads viktigste oppgaver i tiden fremover blir derfor å markedsføre den nye kjeden. En annen oppgave blir å knytte til seg flere hoteller i kjeden. En vurdering av konsulentselskapet Horwath Consulting viser at det er marked for mindre og kanskje litt enklere hoteller.

Suksessfaktoren er først og fremst markedsføring, ifølge konsulentselskapet.Det startet egentlig med De Norske Gjestehus for 16 år siden. En kort periode på 90-tallet samarbeidet kjeden med De historiske hotell. Falstad kom med på laget for ti år siden, og i 2003 ble selskapet døpt om til Mitt Hotel Scandinavia. Etter en lang prosess ble det vedtatt på ekstraordinære generalforsamlinger å fusjonere Euro Hotels og Mitt Hotel Scandinavia ved at sistnevnte kjede kjøpte 50 prosent av aksjene i Euro Hotels. Euro Hotels vil med sine tre ansatte i Oslo ha ansvaret for salg og booking, mens Falstad fra sitt kontor i Levanger vil ha som oppgave å skape en felles identitet og samhold mellom de mange hotellene.

I tillegg til bookingsamarbeid vil hotellkjeden satse på stordriftsfordeler; blant annet gjennom felles innkjøpsordninger. Det er her snakk om frittstående hoteller. Derfor vil det ikke bli snakk om felles uniformering av hotellene.

Jørgen O. Granns kokebok «Fast Food» er nominert til den norske vinneren av hele tre kategorier under Gourmand World Cookbook Awards 2006. Boka er gitt ut av Schibsted og er nominert i kategoriene «Beste kokebokfotografi», «Beste kokebokdesign» og «Beste kokebokcover». Andre norske kokebøker som er nominert, er «Rakefisk» av Halvor Heuch og Astri Riddervold samt «Klippfisk» og «Lutefisk» av Jahn Otto Johansen. Bøkene er nominert i kategoriene «Beste fisk- og sjømatkokebok» og «Beste kulinariske historiebok».

Finalen holdes i Beijing 7. april, med mer enn 320 deltakere fra 29 land. Her skal det kåret 34 vinnere i kokebokgenren og 14 i vinboksjangeren.

Anders Thingbø er ansatt som ny administrerende direktør i Figgjo AS. Thingbø er 37 år, siviløkonom fra NHH og kommer fra stillingen som daglig leder i den landsdekkende detaljhandelskjeden Popin AS. Han har i tillegg bred erfaring fra konsulentbransjen og investeringsvirksomhet. Han tiltrer stillingen som administrerende direktør 1. april 2007.

Geir Skeie (27) fra Fitjar (Hordaland) er kåret til Årets Kokk 2007, og skal representere Norge i Bocuse d'Or Europe 2008 og det påfølgende verdensmesterskapet i 2009. Norsk Ishavsrøye og Gris fra Jæren Smak var kvalitetsråvarene som de seks kandidatene konkurrerte med. Kreativiteten og perfeksjonismen som finalistene viste gjennom sine retter var ikke mindre enn eksepsjonell.

- Jeg har aldri før opplevd så høy standard ved en norsk kokkekonkurranse, uttalte juryformann Bent Stiansen fra Stadtholdergaarden og Bocuse d'Or Norge da alle rettene var presentert. Årets konkurranse var en tøff oppkjøring til Bocuse d'Or Europe som arrangeres i Stavanger 1. og 2. juli 2008.

Geir holder til daglig til på Mathuset Solvold hos tidligere Bocuse d'Or deltager Odd Ivar Solvold. Ellers har han arbeidet i store deler av Sør-Norge (Sandefjord, Oslo, Hemsedal, Bergen og Stavanger) i tillegg til opphold hos Michel Rostang i Paris og Koch i Århus. Dette var andre gang at han var med på Årets Kokk.Slik ble rangeringen i den nasjonale konkurransen:1) Geir Skeie, Mathuset Solvold (599,5 poeng)

2) Erling S. Sundal, Flavours/Falcon Crest (583 poeng)3) Kjartan Skjelde, Tango Bar og kjøkken (571 poeng)

4) Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt (569 poeng)

5) Roger Malmin, Charles&de (536 poeng)

6) Tina Marie, Bagatelle (487 poeng)

Kenneth Nordnes tiltrådte stillingen som Key Account Manager i Horecamarket AS 1. april 2007. Kenneth kommer fra stillingen som salgssjef HoReCa hos Coca-Cola Drikker AS. Horecamarket AS' elektroniske markedsplass og innkjøpsverktøy er i sterk vekst. 17 kjedeprofiler i Horeca-bransjen gjør per i dag innkjøp via e-markedsplassen til Horecamarket som har tilknyttet mer enn 150 leverandører. 2006 endte omsetningen på 972 millioner kroner. I 2007 forventes en vekst på over 200 millioner kroner. Per i dag driftes følgende innkjøpsapplikasjoner: GRESSnett, NoresNett, ByChoice og SIN-Nett.

Ølet til Espen Lothe fra Florø, "St. Sunniva Trippel", fikk høyest poengsum totalt i flaskekonkurransen i NM i hjemmebrygging 2007, og ble dermed kåret til Årets hjemmebrygg.

Det hele ble arrangert av Norbrygg i Studentersamfunnet Bislet i Oslo. Publikum fikk smake på 18 forskjellige typer hjemmebrygget fatøl, servert av bryggemesterne personlig, og stemte frem sine favoritter.

Samtidig vurderte dommerpanelet (Ketil Froyn, Gustav Jørgensen og Richard Tysland) et større antall innsendte flaskebrygg i fem forskjellige klasser. Totalt 40 brygg deltok i flaskekonkurransen.

Resultatene ble slik:

Lys lager:1) Tom Alfred Øimo og Vemund Jensen (Oslo) - "Fatal Fatøls Pilsner" 2) Geir Ove Grønmo (Oslo) - "Grove Pilsener" 3) Atle Holgar og Robert Smith-Hald (Valestrandsfossen) - "Petit Pils".

Mørk lager: 1) Børge Osvoll (Oslo) - "Osvolls Schwarz #1" 2) Tore Bjørgo (Lier) - "Svarte Natta" 3) Arild Tandberg (Lillehammer) - "Hveteøl".

Lys ale: 1) Gahr Smith-Gahrsen (Fyllingsdalen) - "Andrimne American IPÅ" 2) Håvard Kolle Riis (Oslo) - "Kolle Bitter" 3. Tore Bjørgo (Lier) - "Bjørgos Beste Bitter"

Mørk ale: 1) Tore Bjørgo (Lier) - "Porter" 2) Tom Alfred Øimo og Vemund Jensen (Oslo) - "Dark Ages ale" 3) Gahr Smith-Gahrsen (Fyllingsdalen) - "Andrimne English Stout".

Sterke spesialøl: 1) Espen Lothe (Florø) - "St. Sunniva Trippel" 2) Robert Smith-Hald og Atle Holgar (Flaktveit) - "MAD DOG IPA" 3. Tore Bjørgo (Lier) - "Maibokk II".

Publikumsfavoritt: 1) Anders Fagerhaug (Nesbru) - "Vinterpils" 2) Geir Dvergsdal og Idar Sunde (Vassenden) - "FFD ALE" 3) Espen A. Haavardsholm og Christian Frey Dahl (Asker og Oslo) - "Dark Winter Lager".

Følgende øl gikk som de tre beste videre til Skandinavisk Mesterskap i hjemmebrygging, som arrangeres i København søndag 13. mai: Espen Lothe (Florø) - "St. Sunniva Trippel". Gahr Smith-Gahrsen (Fyllingsdalen) - "Andrimne American IPÅ" og Tore Bjørgo (Lier) - "Porter".

ØSTLANDET

Per Stang-Christensen (49) fra Nøtterøy er ny hotelldirektør ved Thon Hotell Åsgårdstrand. De siste årene har han drevet hoteller på Geilo, Vrådal og i Kristiansund.

Heidi Lie og Monica Andersen har sammen kjøpt Café Idé i Bellevuesenteret på Teie i Vestfold.

Anne-Britt Øverland er ny eier og driver for Café AB i Storgata 13 i Horten, der det tidligere var Internett-kafé. Nå blir det tradisjonell kafédrift.

Hoang Van Nguyen (46) og Quynh-Chi Hu (33) åpnet ny matbar på Geithus høsten 2006.

Christian Pilgaard er nytilsatt kjøkkensjef på Seljord Hotell. Han kommer fra Dalen Hotell, der han har vært i seks år.

Kay Henning Johnsen har gått av som direktør for Clarion Hotell Ernst i Kristiansand, og i stedet kjøpt ærverdige Engebret Café på Bankplassen i Oslo. Han overtok Engebret ved nyttår.

Kjetil Jensen (41) har sluttet som daglig leder ved utestedet Pizzarelli i Moss, og gått over i ny jobb inne storkjøkken.

Kavann Kuma er ny eier for spisestedet Efesos i Askim, etter at Thanh Quang Vo solgte stedet før jul.

Harald Landmark har overtatt driften av Smia Pub og Café på Skjønhaug. De forrige eierne stengte dørene i fjor sommer.

Ann Kristin Hansen er ny driver for kafeen "Rett fra Hjertet" i Aurskog senter.

Mai Dan Thinguyen fra Skjetten skal drive Minnekroa på Minnesund, som åpnes igjen i disse dager.

Gunnar Solum er hedret med gullklokke for 25 års tjeneste på Rica Victoria Hotel på Lillehammer.

Tord Kristiansen er ny daglig leder for Peppes, som etter mye fram og tilbake, gjenåpnet i Elverum i slutten av november. Steinar Ski har overtatt som daglig leder for Budor Gjestegård. Ski er engasjert på skistedet fram til sommeren, og har bakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen i Hamar.

Norunn og Terje Bjørge og Monica og Robert Bergestad går inn som aksjeeiere i Ringebu Fritidsgrend AS, som står bak kjøpet av Skjerdingen Høyfjellshotell i Stor-Elvdal i Hedmark.

Camilla Skarbø tok ved årsskiftet over driften av Koppangtunet Hotell, og håper samtidig på oppsving i kafeen.

Monica Treseng Bergestad er ny daglig leder på Skjerdingen Høyfjellshotell.

Stig Granheim (25) har tatt over driften av puben Onkel Oskar ved Blindtarmen i Kragerø. Han har de siste to årene drevet El Paso. Hans mor Marit Granheim blir kjøkkensjef. Det blir nyåpning av Onkel Oskar ved påsketider.

Azza Hedar og Ahmed Ragab flyttet fra Egypt til Norge for sju år siden, og et drøyt år har gått siden de etablerte sin egen kafé og cateringbedrift. Nordagutu kafé og catering i Telemark tilbyr både tradisjonelle norske og egyptiske retter, og etterspørselen har økt jevnt siden bedriften startet.

Tanja Sundt har overtatt som daglig leder for utestedet Jimmy's i Skien. Hun tar over etter Trine Erlandsen.

Thomas Ødegård overtar som administrerende direktør på Rica Park Hotel i Sandefjord når Harald Løvåsen (65), som har ledet hotellet i 17 år, pensjonerer seg 1. mai. Ødegård kommer fra Hotell Atlantic i Sandefjord, et hotell som har vist til sterke økonomiske resultater de under hans ledelse.

Heidi Lie og Monica Shanks Andersen gjenåpnet nylig kaffebaren på Bellevuesenteret i Vestfold. Det nye navnet er Café Vi To. Lie har blant annet vært soussjef ved Rica Havna Hotell i flere år. Andersen har de siste årene vært ansatt hos Widerøe på flyplassen på Torp.

Asbjørn F. Abrahamsen har kjøpt ærverdige Hotell Klubben i Tønsberg. Eiendomsinvestoren har trolig betalt omkring 200 millioner kroner for hotellet, som er drevet i Rica-regi siden 1999.

Giske Daviknes er ny hotellsjef for Holmestrand Fjordhotell.

Gunnar A. Foss Gundersen (69) har overtatt som driver av Frantzens konditori og Munchs Cafe i Åsgårdstrand. Han tar over etter Martin Lysell Pedersen, som har flyttet til Brasil Mirwar Nuur (24) kjøpte i februar gatekjøkkenet på Nykirke

Jan Erik Notvik har solgt Rjukan Gjestehus. Et par fra nedre Telemark skal være de nye eierne.

Viggo Tømmerås blir ny daglig leder for Krossobanen på Rjukan. Trønderen får ansvaret både for banen og for kafeen på toppen (Gvepseborg).

Kim Remme Storvold på Steinberg i Hokksund har startet cateringfirmaet Creme Gourmet Catering. Her tilbys selskapsmat som bringes dit kundene ønsker det. Storvold tilbyr dessuten matkurs.

Quyen Phung er daglig leder for den nye kinarestauranten Dimbo Asian Cooking på Furuset senter i Oslo.

Marianne Bergseng er ansatt som ny hotellsjef ved Scandic Edderkoppen. Marianne har vært en lojal medarbeider i Scandic-systemet, der hun har vært ansatt siden 1991. Hun kommer fra stillingen som Key Account Manager med ansvar for noen av Scandics største kunder, både norske, nordiske og globale. Som hotellsjef får hun nå ansvaret for salg av Scandic Edderkoppen, Norges eneste teaterhotell, samt være stedfortreder for direktøren.

Lena Haugen Hansen fra Sarpsborg er ny innehaver for Grand Kafé i Storgata i Rakkestad. Hun tar over etter Raymond Elverhøi, som har drevet kafeen siden 2004. Paparazziteatret i Fredrikstad er lagt ned for godt. Økonomien for forsvarlig videre drift var ikke god nok, uttaler Frode Kværneng i Restaurantgruppen.

Anne Berit Leite-Husager og Eiulf Husager hadde sin første date på Fagerlund Hotell på Fagernes for drøyt tre år siden! 1. mars overtok paret like godt driften av det tradisjonsrike sentrumshotellet. Tidligere eier er Jesuthas Soosaimuthu.

Siri Eriksen er ny driver av Torget Café i Hurdal. Stedet het tidligere Torills Konditori. Hun har tidligere arbeidet i Hurdal kommune.

Dresh Rasim er ny driver for Jeppes pub i stasjonsbyen i Vestby.Wai Hong (44) har overtatt ansvaret for driften av restauranten La Cocina på Bjørkelangen. Den tidligere sjefen for restauranten, Otilio Jacinto, skal konsentrere seg om driften av Bjørkelangen Hotell.

Hilde Sveum tar over som daglig leder for Stallgården i Hamar. Hun tar over etter broren Geir Kristensen. Sveum har tidligere vært deleier i Stallgården, sammen med blant annet broren.

Bjørn Fenn og Rune Pettersen har kjøpt gatekjøkkenet Brua Grill i Brumunddal. Familien Jonsdal/Hopteigen har drevet stedet fra 1970-tallet og fram til overtakelsen. Fenn og Pettersen driver fra før Pizza1 i Løten, Vikasenteret og Romedal Kafé.

Eva Johansen har overtatt driften av Skeidar-kafeen i Hamar. Hun tar over etter Arvid Stensby. Johansen drev tidligere Ilseng samfunnshus.

Siri Elisabeth og John Tomte skal investere seks millioner kroner til opprusting av Elgstua motell & kafé i Elverum, et populært stoppested for dem som kjører riksvei 3 gjennom Østerdalen.

Kjetil Brenden ved Trysil Gjestegård startet nylig matkurs for å ha noe spesielt å tilby kundene sine. Nå kan kundene leie både kokk og servitør hjem til hus og hytter, og selv være med å lage maten. Brenden forteller at det bør være mellom seks og 18 personer på hvert kurs, og at deltakerne deles opp i tre lag som fordeles på forrett, hovedrett og dessert. Kokken sper gjerne på med fakta og gode historier fra Trysilfjellet, og sier at det aller viktigste er at kursdeltakerne har det morsomt på kjøkkenet.

Ingrid Vårhus har overtatt direktørstolen på Bjorli Hotell i Lesja etter Heidi Alnæs-

Merethe Bye Hansen (28) fra Helle har tatt over driften av et av Kragerøs mest særpregede spisesteder, El Paso. Hun har i nærmere fem år arbeidet deltid i Kragerøs eldste restaurant.

Marianne Konstad Villegas og Javier Villegas er nytt vertskap for MaJahuset i Kviteseid. Stedet het tidligere Mylla. Det blir primært en restaurant, men også bar og selskapslokale.

Thor Morten Halvorsen fra Høvik er ny eier for ærverdige Dalen Hotel. Etter vel ti års eierskap har nå Olav Magne Undredal og Anny Botn takket for seg. Halvorsen er fra før medeier i flere andre hoteller, deriblant Thon Hotel Vettre i Asker.

Lars Anton Corneliussen (32), opprinnelig fra Tjøme, har tatt over som direktør på Clarion Collection Hotell Atlantic i Sandefjord. Han har lang erfaring i hotellbransjen, deriblant på Quality Hotell Tønsberg.

Tom Karlsen Sørby, som står bak firmaet Norgescatering, har kjøpt Bakeriet i Langgaten 38 i Holmestrand. Det skal satses på bakervarer, småretter og cateringmat. Elisabeth Jalland fra Sundbyfoss er ansatt som kokk ved Bakeriet i Holmestrand.

Mohamed Braital er ny driver for den nyåpnede restauranten Casablanca Restaurant i Sandefjord. Stedet het tidligere Føden, men ble gjenåpnet etter en to måneder lang periode med stengte dører i begynnelsen av mars.

Gunn Fagen fra Sande tar over Stasjonsgaarden Kafé og Bar. Hun er kjent fra Gunns Catering på Sandesentret. Der har hun drevet cafè og catering i fem år. Fagen tok over 5. mars. Hun opplyser at hun på sikt vil utvide menyen til også å omfatte middagsretter.

Kristin Løchsen har overtatt driften av Randis Kafé på Jevnaker, som tidligere ble drevet av Randi Bjertnæs. I begynnelsen av april byttet kafeen også navn til Café - bare kom inn. Mette og Petter Bostrøm Hansen har solgt Fjordservice i Vollen, som de etablerte i 1974, til Vollen Marina AS, for 80 millioner kroner.

Linda Nilsen (24) er driftssjef i den nyåpnede P.M Røwdes Bar og Kafé i Askim Kulturhus.

Vigdis og Erik Magnus Paulsen har kjøpt lokalene etter gamle Pizzarelli Moss. To millioner kroner er investert på restaurering og nyanskaffelser, og nå er det full drift igjen.

Annemor og Zdravko Bozhilovi er nytt vertskap på det ærverdige stedet med aner helt tilbake til 1770-årene.

John Erik Halvorsen har overtatt driften av Café Pitch i Drøbak golfklubbs lokaler. Det blir også cateringvirksomhet fra stedet.

Anita Blomberg (35) er hotellsjef for det nye SAS Radisson-hotellet i Fredrikstad. Hun kommer fra Våler i Østfold.

Cecilie Strøm (41) er ansatt som Meeting & Event Koordinator på det nye Radisson SAS-hotellet i Fredrikstad. Hun kommer også opprinnelig fra plankebyen, og har mange års erfaring i bransjen.

Henning Pentz Pedersen (37) er ansatt som servicemanager på Radisson SAS Fredrikstad, som åpnet i slutten av februar. Fredrikstad-karen har ingen tidligere bransjeerfaring, og kommer fra en stilling i Utenriksdepartementet.

Michael Repser er ny Food & Beverage Manager på Radisson SAS Fredrikstad.

Edvard Kempinger er ansatt som kjøkkensjef på Radisson SAS Fredrikstad.

Håvard Elnan (36) er ny hotelldirektør på Scandic Hamar. Elnan kommer fra Scandic Edderkoppen, hvor han har vært hotellsjef siden januar 2004. Her har han blant annet vært ansvarlig for talent@scandic, et utdanningsprogram for potensielle ledere. Han er utdannet innen reiseliv og har jobbet lenge i bransjen, både som hotelldirektør i Choice Hotels og Rica Hotels. Elnan begynte som hotelldirektør på Scandic Hamar 1. januar 2007.

Eva Johansen har tatt over driften av Skeidar-kafeen i Hamar.

Tove og Morten Botilsrud overtok 1. april puben Dirty Nelly på Flisa i Hedmark. De overtok utestedet på Flisa Stormarked etter Frode Fosseid, Vegard Nymoen, Bo Thomas Braathen og Erik Holtet. Tove Botilsrud blir daglig leder. Hanne Linderud (35) er ny daglig leder for Quality Hotel Grand på Gjøvik. Dermed er begge byens hotelldirektører kvinner. Hun har tidligere blant annet vært hotellsjef ved Hotel Bristol i Oslo.

Oddveig Strand Ringvold har tatt over som ny driver for Huset Kafe i gamle Folkets hus på Raufoss. Stedet ble gjenåpnet i februar.

Ane Johnsen (44) er ansatt som administrerende direktør ved Gudbrandsgard Hotell på Kvitfjell. Johnsen kommer fra en direktørstilling i Tyskland, der hun har hatt ansvar for og drevet ett femstjerners hotell. På Gudbrandsgard Hotell vil Johnsen ivareta det overordnede ansvaret for den daglige drift av hotellet som rommer 79 rom, 18 leiligheter, kurs og konferanse avdeling, samt restaurant og kafédrift.

Johnsen har 23 års erfaring fra hotellbransjen. Gjennom årene har hun blant annet vært tilknyttet kjeder som Mövenpick, Steigenberger, Choice og Norlandia. Johnsen har gått den klassiske veien i bransjen gjennom de mange avdelingene fra resepsjonist via salg og markedsføring frem til direktør. Hennes fokus har i alle år vært kvalitetssikring, samt konseptutvikling kombinert med fornuftig drift og personalpolitikk. Johnsen, som er mor til en tenåringsdatter, snakker fem språk og interesserer seg privat for filosofi og musikk. Hun har også avholdt tre separatutstillinger med egne akrylmalerier.

Sarkan Inal er ny innehaver for en ny Milano-restaurant som åpnes på Vinstra i april. Han driver fra før en lik restaurant på Otta. Elin Fallingen er ny driver av kafeen i Skjåkstugu i Skjåk kjøpesenter.

SØRLANDET OG VESTLANDET

Eva og Johannes Kristiansen, som tidligere eide Grimstad Hotell, blir bare drivere etter nyåpningen i september 2007. Hotellbygget er solgt til DnB NOR Markets, mens det er Rica som skal leie det.

Stephan Olsen og Inger-Maritha Paus er vertskap på nye Tvedestrand Fjordhotell

Beate og Wolfgang Töpfer, som driver Hotell Norge i Lillesand, ønsker å bygge leiligheter i tilknytning til en ny hotellfløyen. De ønsker også å bosette seg på hotellet.

Michelle Myklebostad, som har drevet Vertshuset og Flåta i Tvedestrand i tre år, vurderer salg.

Thor Hushovd blir medeier i en av tidenes hotell, Hovden Alpin Lodge. Målet er også å gjøre vinterstedet Hovden til en sommerdestinasjon, og det planlegges et hotell til 200 millioner kroner der Hushovd og sykkelkompisen Dag Otto Lauritzen går inn med 30-35 millioner kroner. Hotellet, som skal få en sengekapasitet på 400 inkludert hotell med 24 rom og 50 sengeplasser, samt bryllupssuite og 42 leiligheter, skal håndlaftes i moderne stil, og skal stå ferdig i 2009.

Scott Nilsen har en visjon om å skape landets mest spennende opplevelseshotell med spaanlegg, festsaler og 120 rom fordelt på 5000 kvadratmeter ytterst på Torskeholmen i Grimstad. Navnet blir Terje Vigen Hotell, og utgangspunktet for prosjektet er en tomt ved innseilingen til byen. Åpningen er planlagt i 2008.

Inger Maritha Paus og Stephan Olsen vil slutte som vertspar på Tvedestrand Fjordhotell over sommeren. Da flytter de til Bergen.

Terje Rødland har kjøpt Cinderella Café på Brokelandsheia av Elisabeth Pedersen. Han vil bygge et motell med 24 rom på stedet i løpet av 2008.

Sten Odd Bergan er ny sjef for Major-stuen i den gamle befalsmessa på Evjemoen. Major-stuen var i gang med servering med nytt vertskap i februar.

Leif Inge Renberg har gjennom sitt forma Leif Renberg Eiendom AS kjøpt Rogalandsheimen Gjestgiveri i Muségata i Stavanger for 7,5 millioner kroner.

Leni Paulsen (32) er ansatt som salgskonsulent ved Scandic Bergen City. Paulsen kommer fra samme stilling hos konkurrenten Thon Hotel Bergen Airport. Hun har lang erfaring fra reiselivsbransjen, både fra reisebyrå og flyselskap. Paulsen er utdannet markedsøkonom fra Handelshøyskolen BI i Bergen. Hun begynte i stillingen 1. mars 2007.

Lars Lie (27) er ny salgskonsulent ved Scandic Bergen City. Lie har internasjonal erfaring med reiseliv, blant annet fra Sveits, Ecuador og Norge. Han er utdannet ved Swiss School of Tourism & Hospitality i Chur. Han begynner i stillingen 14. mars 2007.

Synnøve Kleivtun har dratt i gang et nytt utelivstilbud for et voksent publikum på tradisjonsrike Loftet i Florvåg på Askøy. Tirza Tjugum og elevene hennes ved voksenopplæringen i Balestrand har åpnet en ny kafé i Balestrand sentrum.

Nassim Ali Mohammed har gjenåpnet de gamle lokalene Tomasine i FlorøLang og tro tjeneste På Hotel Ullensvang

Ernst A. Dale og David Bliss er hedret med gullklokker for 25 års sammenhengende tjeneste på Hotell Ullensvang. Ernst Dale har blant annet utmerket seg under norgesmesterskapet i oppvask. David Bliss kom frå England til Lofthus for 25 år siden, og siden har i løpet av årene vært både servitør og hovmester.

Bent Larsen og Geir Midtun ble også hedret under tilstelningen. De har vært ved hotellet i 20 år, henholdsvis som kjøkkensjef og salg/booking-medarbeider.

I talen til jubilantene la direktør Hans Edmund Utne vekt på hvor viktig det er med stabile medarbeidere som kjenner virksomheten, og håpet på at alle fire ville være med i lang tid fremover. Da farmoren hans, Ellen Utne, for 25 år siden spurte Ernst A. Dale hvor lenge han kunne bli, kom svaret ganske kontant: "På livstid". Så langt har han holdt hva han lovte!

Heine Grov sluttet i stillingen som kjøkkensjef på Jæren Hotell 31. desember. Nå skal jærkokken i sin helhet konsentrere seg om Alfis Nye Glasshus, som Grov åpner til sommeren sammen med den tidligere proff-fotballspilleren Alf-Inge Håland

Arne Joakimsen har kjøpt Peking Palace på Strandkaien i Stavanger for å åpne et kombinert utsted og en restaurant. Det nye stedet skal få navnet Salsa Grill- og nattklubb.

Berith Midtbø har avsluttet driften av Mitt Kjøkken i Rekefjord.

Marianne Orstad er ny Marketing Coordinator i Figgjo AS. Hun er nyutdannet med en Mastergrad i Integrated Marketing Communication fra GGU i San Francisco. Hun har i tillegg en Bachelor of Arts i samme fag fra USA som grunnlag. Tidligere jobbet hun som salgskonsulent innenfor kontor og data i Lyreco Norge.Ragnhild Slogvik Tertnes er ansatt som Sales- & Marketing Manager i Figgjo AS.

Tertnes er utdannet Master of Science i Styring og Ledelse fra Handelshøjskole Syd i Sønderborg Danmark. Hun har bakgrunn fra Orkla hvor hun jobbet i ni år, først tre år i Lilleborg Profesjonell og deretter seks år i Nidar. I Orkla har hun arbeidet med merkevarebygging både mot bedriftsmarkedet og privatmarkedet.

Janne Årsvoll, Helene Seglem og Cato Johannesen er ansatt som i stillinger som Area Sales Managers i Figgjo AS. Årsvoll er utdannet Diplom Eksportøkonom fra Norges Markedshøyskole. Hun har jobbet innenfor hotellbransjen og har 7 års erfaring fra salg av industriprodukter som Product Manager i Kverneland Group og Eksportsjef i Scana Stavanger samt 2 års erfaring fra Norges Eksportråd i Tyskland. Jannes arbeidsområder er Tyskland, Sveits og Holland.

Seglem har studert hotelledelse ved Hotellhøyskolen i Stavanger og har deretter jobbet som restaurantsjef, daglig leder og F&B Manager ved Quality Hotell Mastemyr, Balaklava i Fredrikstad og Skarsnuten Hotell i Hemsedal. Helenes arbeidsområde er Sverige. Johannesen er nyutdannet med en Mastergrad i hotelledelse fra UiS, Norges Hotellhøyskole hvor han tok deler av studiet i Australia. Tidligere jobbet han med ansvaret for den daglige drift av barene ved Oslo Lufthavn, Gardermoen, for SSP. Catos arbeidsområde er innenfor det norske markedet.

Elin Idland er ansatt som Customer Service Consultant i Figgjo AS. Idland er nylig utdannet som markedsøkonom ved Næringsakademiet i Stavanger. Tidligere arbeidet hun flere år i kontorstillinger for ulike industri- og handelsbedrifter i Rogaland og i Stavanger Aftenblad som blant annet Budinspektør.

Jens og Jan Olav Hogrenning tok over Kjenndalsstova i Kjenndalen i Sogn og Fjordane ved nyttår. Dørene åpnes på nytt i mai.

Camilla Fredriksen overtok 1. februar cateringfirmaet Mitt Kjøkken i Rekefjord. Tidligere innehaver Berith Midtbø, har drevet med catering i 12 år.

Åse Høvik fra Rica Sunnfjord Hotel har fått prisen for årets restaurantsjef for Rica-kjeden.

Morten Furuberg og Tom H. Brekke i Checkpoint Charlie i Stavanger har kjøpt Martinique, og vil gjøre om stedet til en bydelspub. Kirsten Kristoffersen, som har drevet og eid Martinique siden 1985, har solgt mesteparten av sin andel i stedet, men vil være delaktig i den videre driften.

Arve Kristiansen (33) blir ny daglig leder for SIS (Studentsamskipnaden) Kafé i Stavanger i april. Han tar over etter Arne Storhaug, som har ledet kafeen siden 2002. Kristiansen kommer fra jobben som seniorkonsulent på Universitetet i Stavanger. Han har en mastergrad i internasjonal hotell- og reiselivsadministrasjon fra Høgskolen i Stavanger og Cornell University i New York.

Berit Jansen har vært vertinne på Rogalandsheimen Gjestgiveri like ved Stavanger Museum i 21 år, men i januar var epoken over. Samtidig ble gjestgiveriet lagt ut for salg.

Steinar Knapskog, som er daglig leder for selskapet Sjø Invest AS, har kjøpt Blomvåg Fjordhotell.

Perry Igland er ny daglig leder for Sjøhuset i Bakarvågen i Askøy kommune. Sjøhuset har fått nye eiere og gjenåpner dørene til sommeren.

Elisabeth Østrem og Christopher Over har lagt ned Kaisers Konditori i Os. Men allerede 16. mars blir det nytt liv i lokalene. Da åpner det et nytt utested.

Solgunn Øyen og Nils Jørgen Omberg overtok i begynnelsen av februar driften av Coop-kafeen i Stryn sentrum. De skal fortsatt også drive Hjorten Cafe og Catering fra Stryn Kulturhus.

Vibeke Visnes er sjette generasjon som driver Visnes Hotell, som startet allerede i 1850. Men nå vurderer hun salg av hotellet i Stryn.

Kathrine Styve har åpnet kafé i Eivindvik i Førde i januar.

Rune Leite Fredriksen leier gatekjøkkenet Promenaden Trollbua i Nordfjordeid. Sammen med Jørn Grimsby skal han etter hvert også tilby hjemmelaget mat og catering. Leite Fredriksen kommer opprinnelig fra Sykkylven.

TRØNDELAG/MØRE

Daniel Torchia og Camilla Grøtta overtok driften av Rauma Hotell i Åndalsnes 1. desember.

Mutlu Bulduk og Erdal Akbal har overtatt driften av Kroa på Skodje. De skal drive stedet som en italiensk restaurant.

Mette Sæter Ormset var i en periode i fjor høst fram til nyttår konstituert direktør ved Surnadal Hotell.

Erik Løvold har flyttet tilbake til Kristiansund for å utvikle Angus Gaupsets cateringvirksomhet.

Edel Hopmark er ny driver av kafeen Lagunen i Nordsia Kjøpesenter på Smøla.

Bjørg Fikkan (43) og Pelle Larsen (46) overtok 5. februar driften av Kolvereid Fjordhotell i Nord-Trøndelag. De kjøpte hotellet for i overkant av seks millioner kroner.

Marit og Rolf Skarbø har solgt mat til sunnmøringer i 20 år. Nå har de lagt Maro Café og Restaurant på Sløgstad ut for salg.

Jan Petter Storetvedt skal lede utbyggingen av Thon Hotel Moldefjord på Storkaia i Molde.

Roger Midtsand fra Trondheim var ny driver for Tingvold Fjordhotell - i en måned! Han tok over driften i januar, men uenighet med eiendomsselskapet om den fremtidige driftsplanen førte til at han meddelte sin avgang etter en snau måned. Han skal jobbe ut mars på hotellet. Tidligere drev Midtsand Haukeli Motell & Kafeteria.

Astrid Bugge og Jon Erik Sporild sluttet i 2003 som vertskap for Namsskogan Hotell. 1. mars i år var de på plass igjen som vertskap. Savnet av stedet ble for stort. I mellomtiden har samboerparet drevet et vertshus og hotell på Frosta.

Odd Petter Meinseth (35) er tilsatt som ny hotelldirektør for Quality Hotel Ulstein i Ulsteinveik, som åpnet 10. april. Han har tidligere blant annet vært daglig leder for Bølgen & Moi i Stavanger.

Marit Kulø Indergaard og Ole Kristian Indergaard ble fra 1. april nytt vertskap på Tingvoll Fjordhotell. Jasmina Moltubakk skal selge restauranten Jasminas Place i Øragata på Kyrksæterøra. Hun åpnet restauranten i 2005, men en nakkeskade etter en bilulykke hindrer henne i å drive videre.

Anne Haugen er ny daglig leder for den nye kafeen God Mat ved E6 på Berkåk. Kafeen holder til i de samme lokalene som Torgkroa tidligere holdt til.

Hilmar Nilsen investerer en halv million kroner på ny stil og opprusting av Café Ludvik i Oppdal.

Ken Are Berntsen (21) har kjøpt brorparten av aksjeselskapet Levanger Restaurantselskap av Iva Todorova Hermansen. Med seg på eiersiden har han jevnaldrende Johannes Czaikowski og Tore Stokdal. Alle de tre unggutta kommer fra Verdal.

Thor Erling Pettersen står sentralt i planleggingen av et stort sjøhushotell i Bessaker på Fosen i Sør-Trøndelag. Hotellet, med plass til nærmere 150 personer, er ment å stå ferdig i 2009. Det er tyske sportsfiskere som er hovedmålgruppen.

Odd Ivar Berg (28) er ny daglig leder for Falstadsenteret i Steinkjer. Det skal legges til rette for konfirmasjonsselskap, og både nasjonale og internasjonale tilstelninger og selskap.

NORD-NORGE

Marina Eilertsen (daglig leder), Monica Nilsen, Beate Kirkestuen og Nan Kristin Devold står bak nyåpnede Niingskroa i Bogen.

Wayne Ward, opprinnelig fra England, er ny driver av Vennesund Brygge. Han overtar etter Hjørdis og Ulrik Sund, som har drevet stedet siden 1994.

Vidar Wennersberg overtok driften av kafeen på senteret på Mårnes i Gildeskål før jul. Foruten å lage mat til beboerne på senteret og faste spisegjester, driver han også sitt eget cateringfirma.

Ståle Abelsen er ny daglig leder for Min Plass i Sjøgata i Bodø.

Siri Fjelde er ny hotelldirektør på Choice Grand Hotel Royal i Narvik. 48-åringen kommer også opprinnelig fra Narvik, og har tidligere vært direktør både ved Hotell Lofoten og Nyvågen Rorbuanlegg.

Svenn-Inge Helmsø har valgt å slutte som daglig leder på Select Servicepartner på flyplassen på Evenes (Harstad/Narvik Lufthavn) for å starte egen virksomhet.

Ole Ovesen har kjøpt Sørreisa Hotell. Hotellet har stått tomt det siste drøye halvåret.

Worada Mauno fra Hammerfest overlater roret ved Fuglenes Café og Catering til Mohammed Hozan Ahmad og Soham Abdullah Ahmed, som også eier Mama Rosa i samme by.

Albina Slettvoll og datteren Julia Sergueenigo driver kafeen i Sparelandsenteret i Kirkenes, som ble gjenåpnet igjen før jul.

Pål Jørgensen er blitt ny daglig leder for Corner Pub og nattklubb i Brønnøysund.

Hege J. Tilrum er ny daglig leder for Sjarken pub i Brønnøysund. Hun tok over etter Arnt Rune Eide.

Tord Ueland Kolstad har kjøpt Salstraumen Hotell AS for 13 millioner kroner. Kolstad er også involvert i fotballklubben Bodø/Glimt.

Glenn Hjemaas (30) har vokst opp med kro- og motelldrift på Bjerka i Hemnes kommune. Nå skal han videreføre foreldrenes livsverk sammen med forloveden Camilla Cross (28).

Olga og Viktor Trulsen er nytt vertskap for Jernbanekafeen i Narvik.

Celeb Zøre er innehaver og driver for den nye restauranten Naboen på Sortland.

Trude Lind åpner Havnekroa i Laukvik ved påsketider. Hun ser for seg kiosk, kafédrift, pub og andre aktiviteter for å dra lokalbefolkningen til stedet.

Steinar A. Lund (30) er ansatt som ny salgssjef ved Scandic Tromsø. Han er opprinnelig fra er en Narvik, er gift og har en liten datter. Lund har lang salgserfaring blant annet fra SAS i Stavanger, og kommer nå fra stillingen som salgssjef ved Quality Hotel Grand Royal i Narvik. Han startet i sin nye jobb 1. februar.

Torgunn Teigen (50) har lagt ned driften av Sjøkafeen på Finnsnes. Hun har drevet kafeen i 12 år.

Hege Persen og Arnt Ove Andersen er nytt vertskap på Tana Hotel AS i Tana bru. Hotellet er et Comfort-hotell.

Ståle Dahle planlegger etablering av kafédrift og bar i lokalene som tidligere huset Narvesen i Brønnøysund.

Bjørn-Ivar Forshaug og Svein-Terje Forshaug, brødrepar i 50-årene, står bak selskapet Dronninga kafe & spiseri, som driver det nye utetilbudet Frydenlund - Le Cafe i Domuskafeen i Narvik. Den nye kafeen, som ble åpnet i begynnelsen av mars, har 100 sitteplasser.

Therese K. Langbakk (26) har tatt over som resepsjonssjef på Quality Hotel Grand Royal i Narvik. De siste sju årene har 26-åringen, som opprinnelig kommer fra Narvik, studert og jobbet i Stavanger.

Morten Kyltveit er ny driver for Evenes Hotell i Bogen i Ofoten. Han har 25 års erfaring fra hotell- og cateringvirksomhet i Larvik-området. Hotellet blir en familiebedrift der både bror, nevø og Kyltveits brasilianske kone skal involveres.

Sølvi Øgsnes har de siste ti årene drevet Israel Riges Cafe på Breidablikk Gjestehus i Narvik. Etter Vinterfestivalen i år ble det imidlertid satt et punktum for driften.

Jarle Moen er konstituert direktør ved Quality Hotel Arcticus i Harstad. Choice kjøpte nylig hotellet.

Jan Eirik Andreassen (41) er ny resepsjonssjef på Scandic Tromsø. Andreassen begynte som kokk på Scandic Tromsø og var med på oppstarten i 1986. Siden har han hatt forskjellige stillinger i bransjen. Han har vært daglig leder for Spydspissen Hotell i Tromsø og kommer nå fra stillingen som hotellsjef ved Quality Hotell grand Royal i Narvik. Andreassen begynte som resepsjonssjef på Scandic Tromsø 1. februar 2007.

Rune Nilsen (29) er ansatt som ny konferansesjef på Scandic Tromsø. Nilsen kommer fra Clarion Hotell Bryggen i Tromsø, hvor han har jobbet siden åpningen av hotellet. Han har jobbet flere år i restaurantbransjen, som assisterende konferansesjef og restaurantsjef.

Bjarne og Roger Michalsen har åpnet utestedet Hawk i Tromsø. De har brukt 10 millioner kroner av oppsparte midlerfor å gjøre om bygget på Stortorget til byens største restauranthus.

Hans Magne Olsen (32) er ny daglig leder for Bryggerie' Pub i Honningsvåg. Han tar over etter Kari Lene Olsen

Ole-Jonny Korsgård (46) har forlatt Thon Hotels. I mars sluttet han i jobben som prosjektleder for Thon-hotellene i Nord-Norge. Korsgård har vært tilknyttet kjeden i fem år.

Powered by Labrador CMS