Carlsberg kjøper britisk bryggerigigant

En av de største forretningstransaksjonene i nordisk historie er endelig på plass. Sammen med Heineken har den danske bryggerigiganten kjøpt det britiske selskapet for rundt 80 milliarder norske kroner.

Publisert

Carlsbergs overtakelse av deler av den britiske bryggerigiganten Scottish & Newcastle er nå godkjent.

- Oppkjøpet vil tilføre Ringnes kunnskaper som vil gi oss enda dyktigere medarbeidere og enda bedre produkter, sier administrerende direktør Jesper Friis i Ringnes. Ringnes er nå en del av verdens hurtigst voksende bryggeriselskap.

Svimlende summer

Sammen med Heineken har den danske bryggerigiganten kjøpt det britiske selskapet for rundt 80 milliarder norske kroner.

- Denne dagen er en av de viktigste i Carlsbergs historie. Med denne handelen tar vi et meget viktig steg inn i en ny liga. De oppkjøpte selskapene har en spennende historie og noen fantastiske produkter som vil bli viktige for Carlsberg-gruppens portefølje. Vi har skapt en ny og sterkere balanse mellom modne markeder og vekstmarkeder, og vi er eksepsjonelt godt posisjonert for en profitabel vekst, sier Carlsbergs administrerende direktør, Jørgen Buhl Rasmussen.

- Vi er meget glade for å være en del av Carlsberg, som fra før har en sterk og god posisjon i Norge. Vi i Ringnes ser oppkjøpet som en stor begivenhet, og vi ønsker alle våre nye kolleger hjertelig velkommen i Carlsberggruppen, sier Jesper Friis.

Powered by Labrador CMS