Pizza

Kari og Ola rangerer pizza på topp

Glem kjøttkaker, fiskekaker og lapskaus. Pizza er Norges mest populære middagsmat, og norske menn tyr til flatmaten oftere enn kvinner.

Publisert

Mat og kulturell identitet henger ikke alltid sammen. Britene har lagt sin elsk på indisk mat, og i Norge er det italienernes pizza som gjelder.

Pizza er Norges mest populære middagsrett, viser en undersøkelse som TNS Gallup og analyseselskapet Sosioraster har gjort for Norsk Landbrukssamvirke om nordmenns matvaner.

Les også: Unge spiser mer fastfood - og mest pizza

Mest pizzaspising i Oslo og Akershus

" Undersøkelsen slår fast at folk i Oslo og Akershus spiser mer pizza enn i resten av landet, og folk med høy inntekt spiser mer pizza enn de som tjener mindre. Aleneforeldre med barn under 18 år spiser dessuten oftere pizza enn andre, og menn spiser pizza dobbelt så ofte som kvinner. – Når menn spiser mer pizza enn kvinner, så er flere årsaker til det. Det som er litt morsomt er at på lørdag er det like mye pizzaspising hos kvinner som hos menn, mens i uka er det flere menn. Dette skyldes trolig at menn tyr til pizza som overtidsmat midt i uka, sier samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen som har vært med å utarbeide undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS