Hjemmebrygging dommerpanel

Landets beste hjemmebrygger kåres i helgen

I morgen, lørdag 5. april, arrangeres ølbryggernes store festforestilling, Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2008. Det skjer på Studentersamfunnet Bislet i Oslo. De tre beste går videre til den skandinaviske finalen.

Publisert

Dette er dagen hvor folk flest kan få smake på moderne hjemmebrygg, i tillegg til at landets beste hjemmebrygger skal kåres.

Arrangementet foregår i historiske og stemningsfulle omgivelser i lagerkjelleren til tidligere Frydenlund bryggeri, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Det blir hjemmebrygget øl å få innen de fleste internasjonale kategorier. Brygget blir servert av bryggermestrene (og -mesterinnene!) personlig, dermed er det muligheter for å plukke opp noen tips for den som er interessert i å lære seg hemmelighetene bak et vellykket brygg.

Til skandinavisk finale

Publikum får også anledning til å stemme frem vinneren i klassen publikumsfavoritt.

Samtidig vil et kyndig dommerpanel vurdere et større antall innsendte øl på flasker.

De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i Århus, Danmark.

Mer populært

- Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for ni år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele, forteller informasjonsansvarlig i Norbrygg, Eduard Möllenkamp

- Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Vi er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. De siste årene har aktiviteten blant hjemmebryggere stadig økt, og Norbrygg har nå over 500 medlemmer. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter, sier han videre.

Powered by Labrador CMS