Flyfoto Buffet Stavanger

Overvurdert Bocuse d\'Or effekt?

Bocuse d`Or skal sette Stavanger på kartet som matby ute i Europa, men reklame- og Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen mener effekten av et slikt arrangement er begrenset. Bocuse d'Or Europe arrangeres i Stavanger 1. og 2. juli i år.  

Publisert

- Vi overvurderer nesten alltid verdien av arrangement, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Begrenset effekt

Han mener arrangeringen av Bocuse d`Or i Stavanger har en svært begrenset reklameeffekt for byen. Det sier han til Stavanger Aftenblad.

Ikke overbevist

Han var ikke klar over at Stavanger skal arrangere Bocuse d`Or Europe i sommer. Steen Jensen mener en må være nøktern i vurderingen av hvilken reklameeffekt ett enkeltstående arrangement har.

Stavanger og Rogaland satser sterkt på matfronten. Gladmat-festivalen, Gastronomisk Institutt og merkevarenavnet Matfylket Rogaland til tross, Steen Jensen er ikke overbevist om Stavangers posisjon som matby.

- Jeg tror det er et stykke igjen før Stavanger er Norges mathovedstad, men arrangeringen av Bocuse d`Or er mer verdt enn ingenting og trolig mindre verdt enn en tror, sier Ingebrigt Steen Jensen til Stavanger Aftenblad.

Har effekt

Prosjektleder for Kulinariske Stavanger, Eidis Biehler, mener sommerens arrangement vil gi en viktig profileringseffekt for Stavanger og Norge.

- Dette kan markedsføres i lang tid framover for Stavanger og omkringliggende områder, sier Bieler.

Hun legger til at i tillegg til Bocuse d`Or, arrangeres storhusholdningsmessen Buffet og Stavanger 2008 sin matfaglige konferanse samtidig. Disse begrepene skal markedsføres under Kulinariske Stavanger.

Nord-Europas matby

- Ideen er at vi etablerer det begrepet, og at Stavanger blir det naturlige stedet hvor en legger matfaglige arrangement. Skal en gjøre noe innen mat er, Lyon det naturlige stedet i Europa. Vårt mål er at Stavanger skal få tilsvarende posisjon i Nord-Europa, sier Biehler til aftenbladet.

Powered by Labrador CMS