Røisheim
Røisheim

Røisheim i Lom feirer 150 år

Røisheim i Lom feirer 150-årsjubileum i år, og i forbindelse med jubileet skal det blant annet gis ut en ny kokebok. Det blir jubileumsarrangement på stedet 28. mai i år.

Publisert

15. mars 1858 overtok Røisheim rettighetene til skysstasjonen fra nabogarden Hoft, og kan dermed se tilbake på 150 år i reiselivsbransjen.

Kokebok

Kokeboka, som gis ut i forbindelse med jubileet, vil i tillegg til Røisheims retter, inneholde stedets historie i skysstasjonstiden og beskrivelser av turer som kan gås med Røisheim som utgangspunkt. Boka blir rikt illustrert.

Galdhøpiggen

I løpet av jubileumssommeren vil det bli arrangert turer langs gamle fotefar til Galdhøpiggen, det vil si den klassiske dagsturen helt nede fra tunet på Røisheim, slik Ole Røisheim og hans førere gikk på slutten av 1800-tallet.

Turen er beregnet å ta om lag 14 timer med start klokka fire på morgenkvisten.

- I løpet av sesongen vil vi også jevnlig vise lysbilder og fortelle om stedets historie, bygda folket og fjellet, og vi har også planer om kulturkvelder med lokale musikere og lyrikk av lokale kunstnere, opplyser Haavard Lunde på Røisheim.

Det virkelig gode liv

Røisheim innehaver Olavsrosa,Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, og er tilsluttet nettverket Det virkelig gode liv.

Powered by Labrador CMS