MS Nordnorge nett
MS Nordnorge nett

Hurtigruten blir arbeiderhotell i Middelhavet

MS Nordnorge skal fungere som hotellskip i Middelhavet. Hurtigruten har inngått intensjonsavtale med oljeservicekjempen Aker Solutions om utleie av hurtigruteskipet MS Nordnorge som hotellskip på et offshoreprosjekt i Middelhavet.

Publisert

- Nordnorge har nå forlatt Bergen og har kurs for Middelhavet. Dette er en god løsning for både skipet og Hurtigrruten, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i rederiet til E24.

Kan huse opptil 500 arbeidere

Hotellskipet har 214 lugarer med totalt 457 sengeplasser. Det ble allerede i oktober lagt i opplag på kaia i Åndalsnes, ettersom kriserammede Hurtigruten måtte spare penger.

I begynnelsen av desember forlot det så Åndalsnes, for å forberede seg på oppdraget for Aker Solutions. Hvem oppdragsgiveren var, ble imidlertid holdt strengt hemmelig frem til nå.

- Vi har oppbemannet skipet for å håndtere vårt nye oppdrag i Middelhavet. Selv om varigheten av oppdraget er satt til 5. april neste år, holder vi døra åpen for forlengelse, sier Lillebo.

Har tapt over 800 millioner

Hurtigruten, som foruten rederiet også omfatter hurtigbåt-, buss- og ferjevirksomhet, har hatt samlede tap de siste tre årene på over 800 millioner kroner.

Konsernet er en av de største taperne på børsen i år, og kursen er falt fra 44,50 kroner ved årsskiftet til 9,55 kroner aksjen mandag.

Hurtigruten la frem et resultat for tredje kvartal som var mye svakere enn i 2007, og det var sviktende trafikk og høye kostnader som var årsaken til det dårlige resultatet, skriver E24.

Powered by Labrador CMS