Churrascaria nett

Suksess med Churrascaria

Brenneriet i Lillehammer har hentet restaurantkonseptet churrascaria til Skandinavia. Navnet tilhører grillrestauranter i Brasil, og har spredd seg over hele verden og er i ferd med å bli en trend i Europa.

Publisert

Merk deg ordet churrascaria (uttales sjuhaskaria) først som sist. Dette kommer til å bli en trend også i Norge og Skandinavia for øvrig, slik det er i ferd med å bli i resten av Europa. Bare i Milano finnes det nå 15 forskjellige churrascaria-restauranter.

Alle typer grillkjøtt skjæres ved bordet, direkte fra store spyd. Tilbehøret velger du selv fra en gigantisk varm- og kaldmatbuffe.

Suksess fra dag en

Simen Brudal og Pål Lunke, som eier flere restauranter i Lillehammer, fikk teften av restaurantkonseptet etter en tur til Brasil for noen år siden.

I høst kunne de åpne Norges første churrascaria-restaurant.

- De som ønsker å bestille bord må være tidlig ute. Jeg regner med at det kommer til å være fullbooket hver fredag og lørdag fremover, forteller

restaurantsjef Pål Espen Halvorsen.

I nærmere to år har Brenneriet gått med planer om å åpne en churrascaria-restaurant. Men de ville ikke åpne restauranten før alt var 100 prosent.

Hentet inspirasjon

Eierne har hatt med restaurantsjefene og interiørarkitekt Henrik Skarland jorda rundt for å besøke forskjellige churrascaria-restauranter. De har hentet inspirasjon og prøvespist på minst ti restauranter i blant annet Bangkok, Lisboa og Milano.

Ikke noe skulle være overlatt til tilfeldighetene. I september var alt på plass, og den helt spesielle grillrestauranten kunne åpne.

Les mer om konseptet i Horeca nummer 8 2008.

Last ned bladet her

Ønsker du abonnement på Horeca bestill det her

"
Powered by Labrador CMS