Kelner

En av tre syke ikke tilbake

En tredel av langtidssykmeldte var ikke tilbake i jobb tre år etter at de ble syke.

Publisert

Hotell- og restaurantnæringen har den laveste andelen langtidssykemeldte som kommer tilbake i jobb i løpet av tre år, skriver Aftenposten.

I denne næringen er det litt over 60 prosent av dem som har vært sykmeldt i åtte uker eller mer som er tilbake i jobb tre år etter at de startet på sykemeldingen.

70 prosent i helsesektoren tilbake

Helse- og sosialsektoren har det høyeste sykefraværet i løpet av et år. Men andelen langtidssykemeldte som kommer seg tilbake i jobb, er her blant de aller høyeste. Litt

over 70 prosent av de langtidssykemeldte i helse- og sosialsektoren var tilbake i jobb tre år etter at de begynte på sykemeldingen.

Stor NAV-undersøkelse

Dette fremgår av en stor undersøkelse arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) har gjennomført. NAV har sett på hvordan det gikk med de over 350 000 personene som startet med sykepenger i 2003. Det er første gang en slik totalgjennomgang er gjennomført.Én av tre av dem som ble sykemeldt i åtte uker eller mer, var ikke tilbake i jobb tre år etterpå.

Ikke så stor utstøting som antatt

- Det positive i undersøkelsen er at utstøtingen ikke er så stor som tidligere undersøkelser tyder på. Det er store muligheter for å komme tilbake i jobb selv om du har hatt et langt fravær, sier direktør for arbeide og aktivitet i NAV, Erik Oftedal.(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS