Jamie-Ingrid

Kjendiskokk får så øra flagrer

Kjendiskokken Jamie Olivier (33) får så øra flagrer på grunn av sitt korstog mot fastfood.

Publisert

Det er en kjent sak at kjendiskokken Jamie Oliver liker å belære sitt publikum i hva som er gode – og ikke minst sunne – vaner i matveien, skriver dagbladet.no.

Men nå kan det se ut som om den populære og godt voksne guttungen på 33 har hisset på seg lokalbefolkningen i den britiske byen Rotherham i South Yorkshire, skriver www.fastfood.no

Fastfood og potetgull

Bakgrunnen for lokalbefolkningens protester er TV-kokkens nye program ”Ministry of Food”, som nylig hadde premiere på Channel 4 i Storbritannia. Programkonseptet går ut på at Oliver besøker åtte vanlige familier, og lærer disse det han kan om sunt og spennende kosthold.

" Og etter sigende er ikke Oliver nådig i sin karakteristikk av de relativt usunne britene i den lille byen. Lokalpolitiker John Gilding er én av dem som reagerer.Til BBC sier Gilding at programmet gir inntrykk av at hele befolkningen i Rotherham lever på «døner kebab».

Tungt for brystet

I det første program oppsøker nemlig Jamie Oliver en alenemor som utelukkende fôrer sine to barn med usunn fast food. Deretter snakker kokken med en kvinne som spiser ti pakker potetchips til middag. Dette har falt den konservative Gilding tungt for brystet:– Det virker som han tror at hele befolkningen er tjukke i hodet, og at vi lever av døner kebab. Folk er forbannet, sier briten, som mener at Oliver tegner et svært ufordelaktig bilde av byen.– Det er greit at han forsøker å lære opp folk, og jeg er enig i at skolemiddagene bør bli bedre, men folk fra Rotherham er ikke idioter, fortsetter Gilding.

Til motmæle

TV-kanalen Channel Four tar derimot til motmæle, og hevder at seriens første program med vilje fokuserer på fattige mennesker – med den hensikt å vise at fattigdom påvirker hva folk lager og inntar til middag.

Powered by Labrador CMS