Geiranger
Geiranger

- Kø av cruiseskip ødelegger perlene

Bergen, Flåm og Geiranger er i ferd med å drukne seg selv i cruiseskip, mener hotelldirektør Kjetil Smørås. Han er hotelldirektør på hotellene Grand Terminus og Augustin i Bergen, og sitter også i styret i Fjord-Norge.

Publisert

Les også: Cruise Norway svarer på kritikken

Forurensingen etter årets rekordcruisesesong er enorm. 259 cruiseskip. Enorme 250.000 cruiseturister.

På travle dager har skipene i Bergen et strømforbruk på 30 megawatt. Det tilsvarer BKKs strømleveranser til hele Fyllingsdalen.

På én time sluker cruiseskipene 3000 liter diesel. Det tilsvarer forbruket til 125 busser som kjører rundt i Bergen sentrum, skriver Bergens Tidende.

Dårligere omdømme

Utslippene har lenge bekymret mange.

Men nå er også folk fra turistnæringen bekymret. Bergen, Flåm og Geiranger er nemlig i ferd med å ødelegge sitt eget omdømme på grunn av forurensing og mengdene av turister, kom det frem på et miljøseminar i Balestrand nylig.

Må til nye lover

" - Skrekkscenariet er at det skal komme så mange cruiseskip at det reduserer verdien av reisemålet for turistene, sier Kjetil Smørås.- Dette skader Vestlandets omdømme og opplevelsen for turistene Jeg har selv funnet sider på nettet der folk klager og legger ut bilder av skip som ligger i våre vakreste fjorder, innhyllet i masse sot, sier Smørås.Han mener det må til en lovgivning som gir fordeler til de reneste skipene. Også passasjerene ville sette pris på et mer miljøvennlig tilbud.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS