scandic_logo

Scandic etablerer seg i Polen

Scandic overtar to eksisterende Holiday Inn-hoteller i Polen fra nyttår. Det ene hotellet med 164 rom ligger i Wroclaw, mens det andre med 143 rom ligger i Gdansk. Disse to blir Scandics første etablering i Polen og et viktig skritt i selskapets videre tilvekststrategi, der Øst-Europa er et av fokusområdene.

Publisert

I Polen, med nærmere 40 millioner mennesker, ser hotellkjeden et svært sterkt potensial for å etablere sitt varemerke i mellomklassesegmentet.

Vokse i øst

Scandic har tidligere uttalt sin ambisjon om å vokse videre ut i Europa. Sammen blir de to nye hotellene en viktig del av denne satsingen i Øst-Europa, heter det i en pressemelding fra Scandic.- Vi har store forventninger til de nye hotellene våre. Polen er det største av de nye EU-landene, og begge byene, både Gdansk og Wroclaw, har hatt en positiv utvikling de siste årene, sier konsernsjef og administrerende direktør i Scandic, Frank Fiskers.

Sentrale byer

Hotellene, som i dag er en del av den internasjonale hotellkjeden Holiday Inn, ligger begge sentralt i hver sin by.

Wroclaw er sørvest-Polens økonomiske senter, der mange internasjonale storselskaper er representert, mens den nordpolske havnebyen Gdansk er en viktig import- og eksporthavn med mange kulturelle innslag.

Høy standard

Begge hotellene holder en svært god standard og kommer etter visse konseptuelle justeringer til å passe godt inn i Scandics portefølje.

Allerede 1. januar 2009 flagges hotellene om til Scandic Wroclaw og Scandic Gdansk. Hotellene tilbyr moderne, komfortable rom, restaurant og bar, treningsrom og velutstyrte og funksjonelle møtemuligheter.

Betydelig potensial

- Vi investerer ikke bare i to hoteller, men i et helt marked. Et marked som vi mener har et betydelig potensial for et hotellselskap som vårt. De siste årene har belegget økt på hoteller i Polen, og det forventes å øke videre, samtidig som det er behov for gode hoteller i mellomprissegmentet. Det er der vi skal etablere oss, sier Frank Fiskers.

Powered by Labrador CMS