Kypros økoturisme nett
Kypros økoturisme nett

Suksess med økoturisme på Kypros

Siden 2005 har Kypros opplevd 25 prosent økning i antall økoturister. De siste årene har ferieopphold i tradisjonelle landsbyhus blitt svært populært også for nordiske turister til Kypros. I tillegg til initiativ fra kypriotiske myndigheter og en generell fremvekst av økoturisme, anerkjenner hoteller på Kypros at de må drive bærekraftig hotellvirksomhet.

Publisert

Kypros er ikke lenger kun kjent som et strandparadis med 340 soldager i året. Turistene vil nå også oppleve kultur, landsbyliv, mattradisjoner og historie.

Over lengre tid har Kypros gått inn for å fremme økoturisme og ha nå lansert programmet Kypros' initiativ for økoturisme, heter det i en pressemelding fra Cypros Tourism Information.

Nye økoinvestorer

Samtidig som Kypros oppmuntrer turistindustrien til å innføre en rekke miljøstandarder, gir Kypros Turistråd støtte til nye investorer i økoturisme som ønsker å gjenoppbygge og restaurere tradisjonelle landsbyhus.

Et ledd i Kypros' initiativ for økoturisme er å gi besøkende muligheten til å utforske den kypriotiske naturen og kulturarven ved å følge en rekke naturstier og delta på ekskursjoner rundt om på øya.

Bærekraftig hotellvirksomhet

I tillegg til initiativ fra kypriotiske myndigheter og en generell fremvekst av økoturisme, anerkjenner hoteller på Kypros at de må drive bærekraftig hotellvirksomhet.

De sparer for eksempel energi ved å varme opp vann med solenergi og gjenbruker vann til grønne områder.

Reisebyråene formidler også reiser til egne hoteller på Kypros som tilbyr kjøp av klimakvoter for å redusere utslipp av drivgasser forbundet med ferien.

Powered by Labrador CMS