Thon Hotel ski2
Thon Hotel ski2

God hotellsommer i Follo

Det har vært en stålende sommer, tross gråvær, for store deler av reiselivsnæringen i Follo. Det kan se ut til at nordmenn i sommer har bruk mer tid og penger i eget land og at norgesferien igjen har fått et oppsving. Hotellnæringen i Follo hadde i juli hele 22 prosent flere gjestedøgn enn i 2008.

Publisert

Fra resepsjonsområdet på Thon Hotel Ski. (Foto: Thon Hotels)

- Hvis vi korrigerer for kapasitetsøkningen som er tilført regionen siden sist sommer kan Follo fortsatt vise til en positiv vekst på nesten 10 prosent. Hvis vi ser på første halvår, der vi har sammenlignbare tall med andre regioner, ser vi at Follo har hatt en vekst på 7,5 prosent på gjestedøgn samtidig som Norge totalt viser en nedgang på nesten 6 prosent. Akershus totalt ligger ned 6 prosent, skriver daglig leder Knut Aandal i Visit Follo i en pressemelding.

God snittpris

Hotellene i Follo viser til en vekst innenfor segmentene kurs og konferanse samt ferie og fritid.

Netto overnattingsinntekt har vokst med et tosifret beløp første halvår og hver gjest legger i snitt igjen 1114 kr per døgn.

Opplevelsesnæringene

- Follo kan by på langt mer enn Tusenfryd når det gjelder opplevelser for store og små. Sommeren er høysesong for konserter og festivaler i Follo-regionen med alt fra opera på Oscarsborg, sommerkonserter i Drøbak kirke, Shakespeare og Rokke festivaler på Ramme Gaard til konserter med

Tusenfryd betyr mye for reiselivsnæringen i Follo. (Foto: Morten Holt)

Vamp, DeLillos eller Postgirobygget. Mange melder om gode besøkstall i sommer. Ramme Rokke Festival hadde rekordbesøk i år. Det samme har opplevelsesteateret på Hølen bokcafe hatt med Karsten & Petras verden i sommer med nesten 40 prosent flere besøkende sammenlignet med siste år, melder Aandal.

Tusenfryd drar

TusenFryd har fått SpinSpider som årets store nye attraksjon i tillegg til et fantastisk stupeshow.

Begge disse nyhetene har vært med på å trekke 13 000 flere gjester til parken. August kan så langt vise til en kjempevekst på nesten 50 prosent sammenliknet med siste år.

- Stupeshowet er sett av totalt 100 000 gjester i sommer og må vel være et av Norges mest sette sommershow, opplyser Aandal.

Powered by Labrador CMS