Hotellrom Oslo Plaza1

Vekst for hotellene i Follo

Hotellene i Follo kan vise til en samlet vekst på 10 prosent hittil i år. Det har vært en stor økning på kurs/konferanse og fritidsmarkedet hittil i år, mens det har vært markant nedgang i forretningsovernattinger.

Publisert

Hotellene i Follo kan vise til en samlet vekst på 10 prosent hittil i år. (Illustrasjonsfoto)

De sju hotellene i Follo har de første ni månedene i år hatt en markant nedgang i antall forretningsreisende på hele 24 prosent, men dette har veksten i kurs/konferanse og ferie/fritidsreiser tatt igjen og vel så det.

Hotellene i Follo kan vise til en samlet vekst på 10 prosent hittil i år. Ferie og fritidsreisende har økt med over 50 prosent sammenlignet med siste år og utgjør så langt den største kundegruppen på hotellene.

Snittbelegg ned

Nå skal det nevnes at kapasiteten har økt med nesten en fjerdedel. Det betyr at snittbelegget på hotellene er ned 15 prosent.

Noen av hotellene viser til positiv utvikling sammenliknet med siste år men det er også et par som har merkbar nedgang i belegg og omsetning.

Færre utlendinger

Så langt i år kan Follo vise til over 112 000 gjestedøgn og en omsetningsvekst på 18 prosent, mens belegget på hotellene i Follo ligger under landsgjennomsnittet med 45 prosent.

Det er fortsatt en stor nedgang av utenlandske overnattingsgjester i Follo med en nedgang på hele 22 prosent men dette oppveies av en 16 prosent økningen i norske gjester, melder visitfollo.no.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS