Norske Vandrerhjem logo
Norske Vandrerhjem logo

Norske Vandrerhjem økte med 17 prosent i juni

Norske Vandrerhjem har hatt en økning på antall overnattinger i juni på hele 17 prosent i forhold til fjoråret. - Dette er helt fantastisk og viser at vi går mot strømmen sier en svært fornøyd markedssjef Pål Anders Sveen. I alt 48 233 gjestedøgn hadde overnattingsorganisasjonen i juni, økningen er nesten 7000 gjestedøgn.

Publisert

- Alt tyder på at det er generell nedgang for overnattingsbransjen og derfor er dette ekstra gledelig. Selvsagt kan noe skyldes finanskrisen, men vi har også stor tro på at folk har funnet ut at dette er sosialt, komfortabelt og en god måte å overnatte på sier markedssjef Sveen.

Flest nordmenn og flere medlemmer

Antallet utenlandske overnattinger har økt med ni prosent, og disse utgjør i juni 49 prosent av totalen. Det norske markedet har økt voldsomt og overgår juni i fjor med hele 25 prosent.

- Dette ser vi også på antall medlemskap i organisasjonen hvor vi også har hatt en flott utvikling denne sommeren. Via internett på Hostelling Internationals og Norske Vandrerhjems hjemmesider har vi en økning på antall bookinger gjort i juni på hele 34 prosent i forhold til fjoråret.

NHO Reiseliv og Innovasjon Norge ser trenden

- Det er gledelig at mange turister finner veien til norske vandrerhjem. Dette er en tradisjonsrik overnattingsform som gir gjestene en unik mulighet til å komme i kontakt med andre på reisefot. De gode tallene befester også NHO Reiselivs inntrykk når det gjelder overnattingsmarkedet, der turistene i større grad enn tidligere velger rimeligere overnattingsalternativer og er generelt mer prisbevisst i valg av ferieform, sier Knut Almquist, administrerende direktør i NHO Reiseliv

Powered by Labrador CMS