Porten til Nord-Norge1

Porten til Nord-Norge trenger oppgradering

De som har besøkt anlegget ved Porten til Nord-Norge like sør før Majavatn forstår at det er behov for oppgradering. Nå vil styret for Destinasjon Helgeland drøfte hva som kan gjøres for å ruste opp og videreutvikle Nord-Norgeporten.

Publisert

Turistanlegget ved Porten til Nord-Norge like sør for Majavatn trenger sårt en oppgradering. (Foto: Morten Holt)

- Det er stort behov for videreutvikling av Porten til Nord-Norge. Anlegget skriker etter å bli rustet opp og videreutviklet, og det er lett å fastslå at det er lite presentabelt som innfallsport til landsdelen, mener nyvalgt styreleder Kurt Jessen Johansson i Destinasjon Helgeland til Helgeland Arbeiderblad.

60 000 i dag

Om lag 60 000 av bilturistene som passerer grensen Nord-Trøndelag/Nordland, stopper opp ved porten.

Der møter de et forfallent toalett, en liten souvenirbutikk og ellers et svært dårlig tilbud - på et sted som kunne vært et svært så attraktivt stoppested for de aller fleste som passerer. Hva med et brukbart spisested?

Mini Polarsirkelsenter

Det tidligere styret der også Jessen Johansson var medlem, har hatt tanker om å utvikle Porten til et mini Polarsirkelsenter med blant å få bygd ut utstillings- og restauranttilbudet. Men om dette er noe det nye styret vil følge opp, vil Jessen Johansson ikke forskuttere før styrebehandlingen.

- Det mest nærliggende for å komme videre, er at det blir etablert et eget selskap med kompetent ledelse for å ta seg av driften. Det må heller ikke bare skje i samarbeid med reiselivsdriftene på Helgeland, men i samarbeid med reiselivsbransjen i hele landsdelen. Grunnen er selvfølgelig at Porten er ett av de aller mest sentrale innfallsstedene til landsdelen, og at Porten derfor bør kunne fungere som informasjonsskranke for hele landsdelen, sier Kurt Jessen Johansson til lokalavisen.

"
Powered by Labrador CMS