Obama spiser burger.jpg
Obama spiser burger.jpg

Obama får ikke elgburger

Som amerikanere flest er den amerikanske presidenten og fredsprisvinneren Barack Obama glad i burger, men den står ikke nobelprisbankettens festmeny i dag. Ikke engang elgburger får han servert...

Publisert

Obama er burgerelsker. Her nyter han burger til lunsj sammen med visepresident Josepph Biden i Ray`s Hell Burger i Arlington.

Når fredsprisvinner og USAs president Barack Obama skal spise fem retters middag under Nobel-banketten, er menyen hemmelig omtrent til han putter den første gaffelen i munnen.

At det blir mat av norske råvarer, er en selvfølge. Men fra Grand Hotel på Karl Johan, sies det at menyen også skal gjenspeile fredsprisvinnerens hjemland.

Burger av elg?

Neida, hamburger blir det ikke, ikke en gang med elg fra de norske skoger som råvare.

President Barack Obama skal bo på Grand Hotel i forbindelse med Nobelprisutdelingen fredag 10. desember.

Det har Grands kjøkkensjef, Anders Iden, allerede bedyret.

Menyen er for lengst bestemt, men tradisjon tro holdes den strengt hemmelig frem til de 250 gjestene har satt seg til bords.

Det eneste «alle» får vite, er at den består av fem retter, inkludert en hvilerett. Den er vanligvis en akevittsorbet.

Akevittsorbet tradisjon

– Men ikke i fjor. Da var fredsprisvinneren finsk, og sorbeten laget på vodka, sier markedssjefen ved Grand, Kari Hasselknippe.

Geir Lundestad, som er direktør ved Nobelinstituttet, har vært med å bestemme menyen i år. Han er helt sikker på at det blir akevittsorbet i år også:

– Akevittsorbet er tradisjon, så da da blir det slik, sier han til NTB.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS