Eksklusiv restaurant i Bergen har stengt dørene

En av Bergens beste og mest eksklusive restauranter, Kafe Krystall, legger ned. - Vi har lagt ned. Siste dagen med servering i restauranten var den 19. desember. De fem ansatte er oppsagt, sier daglig leder av Kafe Krystall Vibeke Bjørvik til bt.no.

Publisert

Siden 2006 har den kjente bergenske restauranten gått med underskudd. Tallene for 2008 er ikke klare, men ifølge Bjørvik ble tallene i 2008 dårligere enn i 2007.

Knappe marginer

Kafe Krystall har kapasitet til 23 gjester. Bjørvik sier små, eksklusive restauranter driver med veldig knappe marginer. - Hvis vi får to avbestillinger en kveld, går vi med underskudd den kvelden, fordi vi er så små, sier Bjørvik.

Usikker på fremtiden

I tillegg til sviktende resultater, er sviktende motivasjon en grunn til nedleggelsen.- Det er tungt å drive med så små marginer som vi har gjort. Å drive en slik restaurant er en livsstilsjobb. Nå er det nok, sier hun. Bjørvik sier hun ikke vet hva hun skal gjøre nå. Gjennom selskapet Kafe Krystall AS fortsetter hun å leie lokalene i Kong Oscars gate til bt.no.

Kanskje noe nytt

- Kanskje vi starter noe nytt her. Det vil ikke bli en like eksklusiv restaurant som Kafe Krystall. Jeg skal bruke januar til å tenke på dette sammen med styret.Bjørvik understreker at det er snakk om en kontrollert avvikling av restauranten. - Vi både håper og tror at alle kreditorer vil få det vi skylder dem.

- Trist nedleggelse

Direktør i NHO reiseliv, region vest, Wenche Salthella, synes det er trist at Kafe Krystall legger ned.Hun mener det ikke er tvil om at etterspørselen er annerledes i Bergen enn i Oslo og Stavanger. - Stavanger har flere restauranter av denne typen, men har færre innbyggere enn Bergen. Det sier nok noe om at etterspørselen er forskjellig, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS