Alexander Berg1
Alexander Berg1

12 klare for NM i kokkekunst

Både NB Sørensen i Stavanger og Rica Nidelven i Trondheim har med to deltakere i finalen i NM i kokkekunst, som arrangeres i forbindelse med Matfestivalen i Ålesund i slutten av august. Alexander Berg er tittelforsvarer og deltaker også denne gangen.

Publisert

Alexander Berg etter at han vant NM i kokkekunst i Stavanger i fjor sommer. (Foto: Morten Holt)

Fredag 22. mai ble de 12 kandidatene til den høythengende tittelen Norgesmester i Kokkekunst offentliggjort. De er plukket ut basert på innsendte menyforslag.

Blant kandidatene er fjorårsvinner Alexander Berg, som nylig også vant en nordisk tittel på Island, samt Petter Beyer, som er Norges kandidat i Linie Award i juni. Morten Rathe er kjøkkensjef på Rica Nidelven, som de siste fire årene har blitt æret med ha den beste hotellfrokosten i landet.

Ellers er det flere kjente navn, kokker som tidligere har konkurrert på nasjonalt nivå, på listen.

Les også: Alexander Berg vant NM i kokkekunst 2008

Les også: Petter Beyer vant norsk Linie Award

Les også: Beste hotellfrokosten for fjerde år på rad

De 12 kandidatene

Dette er de12 som juryen anser for å være Norges mest spennende kokker akkurat nå, med oversikt over arbeidssted og hjemkommune:

Alexander Berg (tittelforsvarer), NB. Sørensen Dampskipsexpedisjon (Øvre Eiker)

Anders Isager, G.I. Stavanger (Bergen)

Are Lied Nordtvedt, De fem stuer (Skedsmo)

Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun (Os)

"

Morten Rathe (til høyre) på Rica Nidelven er klar for ny finale i NM i kokkekunst. Her sammen med hotelldirektør Bjarte Gjerde (Foto: Morten Holt)

Halvard Ellingsen, Kulinarisk Akademi, Oslo (Sortland)

Jo Steen, To rom og kjøkken (Stjørdal)

Lukasz Brekke, Thon Hotel Bergen Airport (Os)

Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel (Trondheim)

Ole Erik Holmen Løkken, To rom og kjøkken (Sør-Odal)

Petter Beyer, Jacobs bar og kjøkken (Bergen)

Tommy Raanti, NB. Sørensen Dampskipsexpedisjon (Drammen)

Petter Beyer er en av finalistene i NM i kokkekunst. Her etter seieren i den norske delen av Linie Award i fjor høst. Den nordiske finalen arrangeres i juni.

Nicolas Christoffer Schilling Carlsen, Rica Nidelven Hotel (Trondheim)

Tøff utplukking

I en pressemelding heter det at Juryen har hatt en tøff oppgave med å velge ut de 12 som skal kjempe om tittelen. "Lista har lagt høyt, særlig med tanke på at Norge har en fersk mester i Bocuse d`Or, og interessen har vært svært høy. Vi gleder oss voldsomt til å årets finale, som vi tror vil være sentrum for mye oppmerksomhet.

Les også: Her er Norges nye Bocuse d`Or-deltaker

De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny, komponert med tre retter til 12 personer. Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury.

Over to dager skal de møtes til en durabelig kokkekamp under Den Norske Matfestivalen, som arrangeres fra 25. til 30. august, heter det i meldingen.

Seks timer

Det skal konkurreres for åpne tribuner, og tilskuerne har en unik sjanse til å se landets beste kokker i arbeid. I løpet av seks timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.

Med kvasse kniver, åpne flammer og høyt tidspress ligger forholdene som vanlig til rette for tung gastronomisk action!

Menyen

Her er rettene det skal konkurreres i:

Forrett: Retten skal bestå av minst 60 % torsk, Tine produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. Som garnityr må 2 av grønnsakene benyttes.

Hovedrett: Retten skal bestå av minst 60 % Liveche kylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Minst 2 av grønnsakene må benyttes som garnityr.

Dessert: Retten skal bestå av minst 60 % krembasert produkt. I tillegg et fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.

Mesterlauget i Møre og Romsdal

NM i Kokkekunst arrangeres av Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal.

Du kan lese mer på Matfestivalens hjemmesider

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS