resize Hoveddommer Craig Whitson
resize Hoveddommer Craig Whitson

Craig Whitson med to sølv i VM i grilling

Du har kanskje hørt ham på radio, sett ham i aviser eller på tv den siste tiden i reklame for REMA 1000. Grillkongen Craig Whitson har ikke bare laget nye grillprodukter for REMA 1000, men dro sist uke i land to sølv og andre gode plasseringer i Grill-VM i USA.

Publisert

Craig Whitson.

Verdensmesterskapet i grilling, "Memphis in May`s", ble arrangert forrige uke (fra 14.-16. mai) i Tom Lee Park i Memphis. Rundt 250 grillteam konkurrerte om mer enn 90 000 dollar i priser, heder og ære.

Craig Whitson deltok i flere av konkurransene med egenkomponerte grillretter.

- Vi har greid vi noe som jeg aldri trodde skulle skje. Først fikk vi andreplass i «Exotic»-klassen med lammeretten vår. Da vi gikk av scenen ble vi ropt opp igjen: Ny andreplass i «Beef», forteller Whitson, som har deltatt flere år i det prestisjetunge mesterskapet.

Om ikke det var nok: Det danske laget som Craig Whitson er trener for, tok 3. plass i «Exotic»-klassen. Danskene fikk også sjette plass for baked beans og sjuende plass for sjømat. Det norske laget fikk også 6. plass for sennepsausen og 13. plass for kylling.

Craig Whitson.

Sterke deltakere fra Norge

Foruten laglederne Craig Whitson og Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt, er følgende med på laget:

Endre Gabrielsen fra Gastronomisk Institutt, frilanskokk Nicolai Lundsgaard, Espen Lynghaug og Hans Petter Halmrast fra Kjøttbransjens Elitelag, den amerikanske grillspesialisten Shannon Ford og grillentusiast Geir Johansen.

Lagene fikk gode plasseringer med både retter av lam, biff, kylling og egenkomponerte sauser.

Oppfordrer folk til å grille enda mer

Omtrent halvparten av det norske folk ønsker å grille mer, og det er mangel på tid som nevnes som en barriere. Det viser en ny grillundersøkelse fra Opplysningskontoret for kjøtt.

- Dette var grunnen til at jeg tok jobben for REMA 1000 med å utvikle gode grillprodukter, forteller Craig Whitson.

- Nå har jeg flere enn 30 nye retter som selges i Norges største dagligvarekjede. Det er nesten like gøy som å vinne sølv i VM, sier grillkongen.

Det enkle er det beste - også på grillen

Whitsons bakgrunn fra USA har satt preg på både den norske deltakelsen i grill-VM og den nye produktserien han har laget.

- Amerikansk barbecue er i verdensklasse og har inspirert oss. Samtidig har jeg god forståelse for hva nordmenn liker etter 30 år i Norge. Nordmenn er entusiastiske grillere og nysgjerrige på nye smaker og metoder, sier Craig Whitson.

- Det enkle er ofte det beste også når det gjelder grillmat, mener grilleksperten.

- Når man lager marinader og krydderblandinger, er det fort gjort å ta litt av. Noen få og veltilpassede ingredienser som bringer fram det beste i det du legger på grillen, gir ofte det beste resultatet, sier han.

Plasseringene til Craigs team "100 Degrees Celsius":

2. plass i "Beef"

2. plass i "Exotic" (med lam)

13. plass i "Poultry" (med kyllinglår; fikk 10. plass i fjor) 6. plass i "Mustard Sauce"

Pressemelding

Powered by Labrador CMS