Hotel Arctic Iglo nett

Fem stjerner til verdens nordligste luksushotell

Hotel Arctic i Ilulissat på Grønland er med sin høye standard og enestående beliggenhet en attraksjon utenom det vanlige. Nå har hotellet fått enda en stjerne, og blir et femstjerners luksushotell. Hotellet er det eneste på Grønland med fem stjerner.

Publisert

Fra Ambasadørsuiten på Hotel Arctic på Grønland. (Foto: Hotellet)

Hotel Arctic markerer i år også sitt 25-årsjubileum, og har i mange år vært et lokomotiv for utviklingen av turisme på Grønland.

Gjennom en innovativ innsats der både natur, kultur, et høyt servicenivå og en ambisiøs kulinarisk standard er grunnlaget for en totalopplevelse utenom det vanlige.

Konferansesenter

Det er på grunn av hotellets nyutviklede konferansefasiliteter at den danske bransjeorganisasjonen Horestas har valgt å gi hotellet ytterligere en stjerne.

Hotel Arctic på Grønland er nå klassifisert som et 5-stjerners hotell. (Foto: Hotellet)

Opp gjennom årene har hotellet bygd opp stor ekspertise som arrangør for konferanser, noe som har ført til at et stadig stigende antall grønlandske, danske og også utenlandske bedrifter og organisasjoner besøker hotellet.

Fra et Superior Rom på Hotel Arctic på Grønland. (Foto: Hotellet)

Det nye, 600 kvadratmeter store møte- og konferansesenteret kan ta opp til 120 deltakere, og tilbyr moderne fasiliteter og tekniske finesser.

Søkelys på miljøet

Klimaforandringene som vi alle kjenner til, har de siste årene blitt spesielt synlige i området rundt Diskobukta.

Hotel Arctic tilbyr også igloer i havkanten. (Foto: Hotellet)

Hotellet har helt siden oppstarten fokusert på forandringene, og driften skjer derfor på best mulig måte i forhold til miljøet. Siden 2000 har hotellet kunnet smykke seg med tittelen The Green Key (Den Grønne Nøkkelen).

Nylig ble Hotel Arctic nominert til Ny Nordisk Mats hedersdiplom, som hvert år deles ut av Nordisk Ministerråd.

Hotellet

Hotel Arctic har romkapasitet til 187 gjester, og er nabo til den verdensberømte fjorden Isfjord, som nylig kom på UNESCOs verdensarvliste.Direktør for Grønlands flotteste hotell er Erik Bjerregaard.

Les mer om hotellet på deres hjemmeside

Den Grønne Nøkkelen

The Green Key (Den Grønne Nøkkelen), er gjestens garanti for å ha valgt et hotell, konferansested eller restaurant av høy kvalitet, der det tas spesielt hensyn til miljøet. Den Grønne Nøgle er en internasjonal ordning, som foreløpig er representert i 13 land.

Les mer om ordningen her

"
Powered by Labrador CMS