Luksuspizza

Kvinner foretrekker den italienske varianten

Norske menn er mest glad i amerikansk pizza, mens stadig flere kvinner foretrekker den italienske varianten. - Kvinner foretrekker nok italiensk pizza fordi den har en bedre helseprofil enn amerikansk pizza, tror matforsker Annechen Bugge i SIFO.

Publisert

Kvinner foretrekker den italienske pizzavarianten.

Amerikanske pizzatyper, med tykkere bunn og mer kjøttfyll, er menns favoritter, viser undersøkelsen.

- Italiensk pizza kjennetegnes ved at den har en lett, sprø bunn. Toppingen er typiske ingredienser fra middelhavslandene, for eksempel tomatsaus med hvitløk, mozzarella og pepperoni, sier Siri Syversen i Dr. Oetker.

Kvinner vet mer

Den italienske pizzatypen Ristorante fra Dr. Oetker er den mest populære frossenpizzaen blant kvinner. Hver tredje har den som sitt førstevalg.

Blant menn er Grandiosa og Big One fra Stabburet de mest populære frossenpizzaene. De har først en italiener på en tredjeplass.

Kvinner foretrekker italiensk pizza, fordi den skal være en sunnere variant enn den amerikanske.

- Ifølge undersøkelsen har kvinner bedre kjennskap til italienske pizzatyper enn menn, og de har i større grad prøvd italienske pizzavarianter, sier Syversen.

Helsebevisste

Årsaken til italienerens popularitet blant kvinner, er at kvinner er mer skeptiske til hurtigmat, mener Annechen Bugge.

- Kvinner drikker mer vann og spiser mer grønnsaker og frukt enn menn. Hurtigmat kan fort kollidere med deres ønske om å unngå fett og usunne varer. Derfor fungerer kanskje italiensk pizza, som har et sunnere image, bedre for kvinner, sier hun.

Generelt er både kvinner og menn blitt mer helsebevisste de fem-seks siste årene, mener Bugge.

- At det har kommet flere forskjellige og sunnere varianter av frossenpizza, er nok et resultat av at vi er mer opptatt av kostholdet vårt.

Bunnen viktig

Når folk skal velge frossenpizza, er smak det viktigste for både menn og kvinner. Deretter nevnes pris og godt fyll, viser undersøkelsen fra Synovate.

Pizzabunnen er det flest kvinner som er opptatt av.

- God, sprø eller tynn bunn nevnes som viktig av dobbelt så mange kvinner som menn, sier Siri Syversen i Dr. Oetker.

Newswire

Powered by Labrador CMS