Radisson logo

Lanserer snart nytt navn på Radisson SAS

Onsdag 4. februar lanserer Rezidor Hotel Grou det nye navnet på Radisson SAS-hotellene. Det har lenge vært kjent at det måtte til en navneendring etter at flyselskapet SAS ikke lenger er med på eiersiden.

Publisert

Onsdag 4. februar lanserer Rezidor Hotel Grou det nye navnet på Radisson SAS-hotellene. Det har lenge vært kjent at det måtte til en navneendring etter at flyselskapet SAS ikke lenger er med på eiersiden.

170 hoteller

Da vil 20 norske og totalt 170 hoteller i Europa, Afrika og Midt-Østen over få nytt navn. Det sist etablerte norske hotellet i denne kjeden, var Radisson SAS Resort Trysil, som åpnet 15. desember.

Men nå må også dette hotellet snart bytte navn. Alle Radisson SAS-hotellene skal nemlig være omprofilert med ny logo innen utgangen av 2009.

Lanseres i Zürich

Det nye navnet og logoen blir lansert på en pressekonferanse i forbindelse med den offisielle åpningen av flyplasshotellet i Zürich 4. februar klokka 16.

Dette blir også det første hotellet i kjeden som tar det nye navnet i bruk, skriver vg.no Norge sist - Hotellene i Norden er de siste vi kommer til å endre, fordi Radisson SAS-navnet står ekstra sterkt i disse landene. Vi vil gi kundene anledning til å venne seg til det nye navnet skritt for skritt, blant annet ved å se det i utlandet først, sier kommunikasjonsdirektør Christiane Reiter i Rezidor Hotel Group.

- Grunnen til at hotellene bytter navn, er at flyselskapet SAS trakk seg helt ut av hotelldriften i november 2006. Da skiftet også selve konsernet navn til Rezidor Hotel Group. Men nettopp fordi navnet var så godt innarbeidet, fikk Rezidor avtalefestet retten til å bruke SAS-navnet på hotellkjeden i to år. Nå går denne avtaleperioden mot slutten, sier Reiter til VG..

Større kjeder

Foruten Radisson SAS-hotellene, driver Rezidor også hotellkjedene Park Inn, Radisson Regent og Country Inn. I 2009 innlemmes også den nyetablerte hotellkjeden Missoni. Konsernet er børsnotert i Stockholm, og den største eieren er amerikanske Group Carlson, med 42,18 prosent.

Powered by Labrador CMS