Tristan Viala nett2

- Mangelfull Michelin-guide

Den eksklusive guiden dekker kun de aller største byene i mange land, og dermed er det bare Oslo som får med restauranter i Guide Michelin. - Guiden er ikke komplett, mener restaurantdrivere i Norge.

Publisert

Tristan Viala, tidligere hotellsjef på Clarion Hotel Royal Christiania og nå daglig leder på Engø Gård, mener Guide Michelin er ukomplett. (Foto: Morten Holt)

- Guiden er helt klart ukomplett, siden den bare tar for seg restauranter i storbyer. Det finnes mange andre restauranter som er minst like gode, om ikke bedre enn de som nevnes i Michelin-guiden, sier daglig leder hos Engø Gård i Tønsberg, Tristan Viala til www.klikk.no.

Klar mandag

Den prestisjetunge Guide Michelin, som var klar mandag 16. mars, er en guide alle restauranter gjerne vil se sitt navn i. Seks norske restauranter er ranket i guiden, én av dem fikk to stjerner, nemlig Bagatelle i Oslo.

Les: Bagatelle med to Michelin-stjerner igjen

Guiden skal gi forbrukerne en oversikt over utsøkte kjøkken. Likevel dekker den ikke andre byer i Norge enn Oslo.

- Om vi har en standard som passer Michelin er jeg ikke i tvil om. Vi er kjent for vårt gode kjøkken. Men om vi fortjener en stjerne er ikke opp til meg å bedømme, sier Viala, tidligere hotellsjef på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo.

Uenig i stjernene

- Jeg er ikke enig i mange av stjernene Michelinguiden har satt. Det virker som guiden kun anmelder franske, snobbete kjøkken, sier daglig leder hos restaurant Credo i Trondheim og medeier i den nye restauranten Cru i Oslo, Carl Birger Fegth.

- Kun storbyer

Presseansvarlig i Michelin Nordic, Carl Stenson, fortelle til www.klikk.no at guiden kun omfatter storbyer. Likevel er det flere restauranter i småbyer, som har blitt anmeldt av Michelin. Et eksempel er tidligere Bocuse d`Or-vinner Regis Marcons restaurant i Frankrike, som har fått tre stjerner.

- Frankrike har en lengre tradisjon når det gjelder denne guiden. Det var her virksomheten begynte, derfor finnes det også en egen Michelin-guide kun for dette landet. Når det kommer til mat er Frankrike mer attraktivt enn andre land i Europa, sier han.

Norge har altså ingen grunn til å føle seg utelatt av Michelin.

- Sverige har heller ikke en egen guide. Tanken om en egen guide som omfatter bare Norge, er nok langt frem i tid, sier Stenson.

Kilde: (www.klikk.no)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS