Restaurant Grythyttan
Restaurant Grythyttan

Nostalgi i Grythyttan

Grythyttans gjestegård i Sverige er kjent for sin gode mat og den enorme vinkjelleren der det finnes mer enn 7000 ulike viner. Grythyttan produserer også sine egne viner.

Publisert

Gaten i Grythyttan en vinterdag. (Foto: Grythyttan)

Grythyttan er et lite sted i nærheten av Örebro, en liten pittoresk variant med trehus, der de eldste er fra 1600-tallet.

Gjestegårdens hovedmål er å servere gjestene lokalprodusert mat. Det finns både villsvin, fisk fra ferskvann i nærheten og nordiske råvarer i form av grønnsaker, sopp og bær.

På lunsjmenyen finnes det noe for enhver smak, og prisnivået er forholdsvis lavt i forhold til priser i for eksempel Stockholm og Oslo.

En treretters meny koster omtrent 250 norske kroner. På à la carte finnes også mange lokalprodusenter, nesten med navn og adresse, og en fireretters meny med ost og dessert koster rundt 500 kroner.

Stressfritt miljø

Restauranten i Grythyttan. (Foto: Grythyttan)

Det finnes 60 rom på gjestegården, alle er personlige og unike, og hit er du velkommen enten med jobben eller som privatperson. Her kan du glemme alt stress, og nyte det vakre, gamle og historiske miljøet.

Gjestegården ordner forskjellige aktiviteter i form av middager. Som gjest har du også muligheten til å delta i matlagingen sammen med erfarne kokker. Du kan også være med på vinsmaking. Det finnes også forskjellige aktiviteter for både musikk, teater og operavenner. Gjestegården har åpent året rundt og her kan du feire både jul, nyttår og Sankthans eller midtsommarafton på ekte tradisjonelt svensk vis.

Vinter og langhelger

Produkter fra Grythyttan. (Foto: Grythyttan)

Ulf Johansson, markedssjef på gjestegården, liker vinteren og langhelger best. I julehelgen byr stedet på tradisjonell svensk julemat, samles rundt juletreet for å vente på julenissen og på morgenen første juledag går man til kirken et steinkast unna i bygata.

Selskap

De fleste av gårdens kunder kommer for å feire fødselsdager, bryllup eller rett og slett for å få en helhetsopplevelse. Her kan besøket kombineres med forskjellige pakkeløsninger. Gjestegården tar opp imot 100 gjester, og vil de ha enkeltrom finns det plass til 60 gjester.

Powered by Labrador CMS