Jam-It John-Roger Jamth nett
Jam-It John-Roger Jamth nett

Oslo-Djen Jam-It til topps i norsk finale

Natt til søndag ble årets norske finale av Movida Corona arrangert under Imsomniafestivalen i Tromsø. Jam-It (John-Roger Jamth) fra Oslo vant foran ESPN (Espen Bjørnstad) fra Stavanger. Nå går turen til London for den lykkelige vinneren. Verdensfinalen går her av stabelen, på legendariske Ministry of Sound.

Publisert

John-Roger Jamth, alias Jam-It, vant den norske finalen av Movida Corona. (Foto: Stig Brøndbo)

Movida Corona er en internasjonal DJ-konkurranse med meget stor kredibilitet. Konkurransen er blitt arrangert de siste ni år.

Movida Corona arrangeres av en av verdens aller største ølmerker, Corona Extra, i samarbeid med Ministry of Sound i London, MTV og festivalen Rock in Rio Madrid. I Norge er hovedsamarbeidspartner Ljudia.

Norsk seier i fjor

I 2008 ble norske Josef Bamba internasjonalt kjent, gjennom en solid seier i Movida Corona Verdensfinale. Foran tusenvis av DJ-entusiaster i enorme Prater Dome i Wien, spilte Tromsøgutten bedre enn alle de øvrige internasjonale finalistene. En meget populær seier var et faktum.

Under elektronikafestivalen Insomnia i Tromsø i helgen, avsluttet Movida Corona hele festivalen. Finalistene fra delfinalene i de fem største norske byene spilte hvert sitt sett på en snau halvtime, foran juryen og et tallrikt og feststemt publikum på Håkon Scene.

Resultatene

Vestlendingen John-Roger Jamth, alias Jam-It gikk helt til topps. Jamth er en erfaren DJ, som til daglig holder til i Oslo. Med et helsolid sett imponerte Jamth juryen, som bedømmer tekniske ferdigheter, musikkvalg og stil. Espen Bjørnstad, alias ESPN, tok en populær andreplass. Bjørnstad representerer Stavanger, men er opprinnelig fra Tønsberg.

1. plass: John-Roger Jamth, alias Jam-It (representerer Oslo)

2. plass: Espen Bjørnstad, alias ESPN (representerer Stavanger)

Uplassert:: Terje Bakke, alias DJ Bosse (representerer Bergen), Martin Garfjell (representerer Tromsø), Emil Jamtfall, alias Magik J (representerer Trondheim)

Verdensfinale i desember

John-Roger Jamth vil representere Norge i årets internasjonale finale i London 3. desember. Finalen på Ministry of Sound samler finalistene fra nærmere 20 europeiske land. Forventningene til den norske finalisten er naturlig nok høye, ettersom norske Josef Bamba gikk helt til topps i fjorårets konkurranse.

– Jamth viser meget sterke tekniske ferdigheter, har et utsøkt musikkvalg og skaper samtidig et show uten sidestykke på scenen, forteller jurysjef og DJ Ola Smith-Simonsen, alias Olanskii. – Det er ingen tvil om at han kan nå veldig høyt i London, og vi gleder oss stort til å følge med ham i tiden som kommer, sier Smith-Simonsen.

Juryen i den norske finalen i Tromsø besto av den spanske Pacha DJ`en JP Candela, den norske DJ`en Ola Smith-Simonsen alias Olanskii, og danske Terese Bisgaard fra Corona Extra.

Egen plateproduksjon

Vinneren i Movida Corona i London får spille minst fire ganger på selveste Ministry of Sound. Utover dette spiller vinneren på den legendariske festivalen Rock in Rio, i Madrid i 2010, i tillegg til en egen plateproduksjon. Movida Corona er regnet som en karriereåpner av dimensjoner.

Nesten 90 DJ’er har deltatt i Movida Corona i Norge i år, og konkurransen er i så måte den største og viktigste konkurranse for DJ’er her i landet. Internasjonalt deltar nærmere 2000 DJ’er i konkurransen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS