Clarion Collection logo ny
Clarion Collection logo ny

Poesibibel til hotellnattbordet

For første gang samarbeider et forlag og en hotellkjede om å utvikle en bok for hotellnattbordet. "Tingene er dine øyne" presenterer de 75 kjente og ukjente diktperler fra de siste fire århundrers skandinaviske kulturarv. - Dette er en drøm! Endelig kan vi som første hotellkjede gi våre gjester et bredere litteraturtilbud. Boken er som en bibel å regne for enhver poesielsker, sier Svein Arild Mevold, Clarion Collections direktør i Norden.

Publisert

Det uvanlige samarbeidet mellom otellkjeden og Font Forlag har resultert i en bok som rommer de fleste av poesiens sjangere.

Drikkeviser og religiøse salmer, versebrev og modernistiske dikt står side om side med politiske kampsanger og vuggeviser. Redaktørjobben har den norske forfatteren og dikteren, Håvard Rem, stått for.

- Ingen enkel oppgave

Tingene er dine øyne, poesibibel hos Clarion Collection. (Foto: Choice Hotels)

- Hvordan oppsummere 400 års skandinavisk poesihistorie gjennom 75 dikt? Det var mildt sagt ingen enkelt oppgave. Jeg ønsket å gjøre et utvalg som overrasker og engasjerer. Derfor finner du rockekongen Joachim Nielsens gatepoesi og Ibsens vers mellom samme permer, sier Rem.

Utvalget reflekterer hotellkjedens skandinaviske profil. De utvalgte diktene fordeler seg jevnt over hvert århundre, og det er like mange svenske og danske som norske diktere, alle på originalspråket. I tillegg foreligger flere av diktene for første gang på engelsk, ved hjelp av den etablerte oversetteren Robert Fergusons gjendiktning. Tingene er dine øyne sprer dermed skandinavisk kulturarv til et større internasjonalt publikum. Boken er blitt en salgssuksess allerede før den er sluppet, med et førsteopplag på 7500 eksemplarer.

Vil ha en personlig opplevelse

- Å bo på hotell er ikke hva det engang var. I dag ønsker flere en mer personlig opplevelse. Mange av våre gjester har mer enn 20 hotellovernattinger i året, og for dem er våre hotell som deres andre hjem. Vi unner dem derfor gode og minnerike leseopplevelser på reisen, sier Mevold.

Boken kan kjøpes i resepsjonen til 42 Clarion Collection hoteller i Skandinavia og Latvia, via Font Forlag og nettbokhandlere.

I Norge selges boken også i bokhandlere over hele landet og er hovedbok i Bokklubben Lyrikk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS