Absolut Bestemor Silje Takle
Absolut Bestemor Silje Takle

Silje Takle med London-suksess

Det er ikke hverdagskost at noen setter Norge på det internasjonale barkartet. Fra september har Silje Takle fra lille Brekke i Sogn to signaturdrinker på en av Londons beste barer - belowzero.

Publisert

Silje Takle med London-suksess med Absolut Bestemor.

Nå kan nordmenn og alle andre som tar turen til London nyte smaken av Skandinavia. Silje Takle er den aller første norske bartenderen som har klart mesterstykket å få to signaturdrinker på menyen på en av Londons desidert beste barer.

- Det har vært utrolig spennende og inspirerende å komme til London å se min egen drink på barkartet - og ikke minst smake den, sier Silje Takle.

Blitt en hit i London

Ved London-baren er de svært fornøyde med vestlendingens bidrag. Absolut Bestemor er allerede i ferd med å bli en hit.

- Drinken hennes begynte å selge så fort vi satte den på menyen. Det enkle er ofte det vakreste, og denne drinken er både enkel og vakker. Vodkaen er velbalansert med den søte rabarbrapureen og det lille hintet av kanel, sier barsjef Fabrizio D` Esposito ved «belowzero».

Inspirert av norsk sommer

og bestemors rabarbragrøt

Tidligere i år ble Silje (28), som til daglig er barsjef på Etolie Bar på Grand i Oslo, kåret til Skandinavias beste bartender. Tittelen sikret hun seg med drinken Absolut Bestemor i knallhard konkurranse med drevne kollegaer fra Norge, Sverige og Danmark.

Silje Takle ved inngangen til Absolut Ice Bar London.

- Det å inneha tittelen Skandinavias beste bartender fører med seg mye morsomt. Min egen familie og venner hjemme i Brekke vet at jeg er en dyktig bartender, men det er jo ekstra gøy å nå få internasjonal anerkjennelse, sier Takle.

Smaken av Skandinavia

Målet med den skandinaviske bartenderkonkurransen var å finne smaken av Skandinavia. Siljes vinnerdrink var inspirert av norsk sommer og bestemorens rabarbragrøt. Vinnerdrinken er én av de to Silje-drinkene som er kommet på barkartet i den britiske hovedstaden.

- Begge bestemødrene mine syntes jo det var stas at jeg hadde kalt en drink opp etter dem. I tillegg ble min egen mamma bestemor for første gang like før konkurransen - og det var hun som godkjente navnevalget. Navnet er ment som heder til alle bestemødre; smaken gir assosiasjoner til gode barne- og sommerminner - og der spiller bestemor en stor rolle, sier Takle.

Internasjonal heder og ære

I tillegg til heder og ære, samt bestemordrinken på barkartet på "belowzero" fikk Silje den unike muligheten til å lage enda en drink, Absolut Norway, mens hun var i London.

Silje Takle blander drinker i belowzero.

Denne vil være tilgjengelig de neste seks månedene på Absolut Ice Bar, som ligger kjelleren på "belowzero" (Storbritannias eneste permanente bar laget av is) i Heddon Street.

Alle de som ikke har tenkt seg en tur til London i løpet av høsten, har mulighet til å prøve drinken på Etoile Bar i Oslo i stedet.

Absolut Bestemor

Silje Takle (midten) vant Skandinavisk mesterskap for bartendere med drinken Absolut Bestemor. Nå har hun inntatt London med den samme drinken.

* 4 cl Absolut Vodka

* 4 cl rabarbrapuré

* 1 cl Monin cinnamon

* 1 cl Monin gomme

* 2 cl sitronsaft * Garnityr: Rabarbrastang dyppet i sukker og kanel (revet)

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Shakes og siles over i et glass fylt med ny is.

Absolut Norway

* 4 cl Absolut Ruby Red

* 8 cl Tropicana Ruby Breakfast

* 0,5 cl Bringebærsirup - Monin

* Toppes med Sprite

Blandes direkte i et glass fylt med is - om du ikke har glass laget av is slik de har på Absolut Ice Bar - og rør forsiktig rundt.

Powered by Labrador CMS