Carola Magnusson Interfood
Carola Magnusson Interfood

Skolemat på Interfood

- Jeg vil sette skolemat på agendaen og invitere alle ministrer til en rundt-bordet-konferanse på Interfood. Der kan vi diskutere fremtidens offentlige måltid i skolenes kantiner. Samtidig serverer jeg en god hjemmelaget lunsj. Invitasjonen kommer fra Carola Magnussson, kjent for sitt engasjement for god og sunn skolemat i Sverige og TV4s Matakuten.

Publisert

Carola Magnusson.

Magnusson er på plass med en stor del av sitt team på Interfood i Göteborg i mai.

Serverer 2000 elever

Carola og hennes matteam, som blant annet involverer 22 kokker, serverer varm mat til 2000 elever daglig på tre skoler i stockholmstraktene.

Interfood arrangeres på Svenska Mässan i Göteborg fra søndag 17. til onsdag 20. mai.

Interfood med egen skolekantine

På messen skal hun etablere en egen skolekantine, der tre ulike retter vil bli servert alle de tre dagene Interfood pågår.

Magnusson gikk selv på skolen på 70-tallet, og hennes erfaringer var svært så blandet. Da hun ble eldre, fulgte hun også med på hva hennes barn fikk servert på skolen. Det var så ille at hun ønsket å sette søkelys på skolematen som serveres den oppvoksende generasjon.

- Jeg ble rett og slett sint da jeg etter hvert så min sønn få pulvermos på skolen. Da gikk jeg inn i skolekjøkkenet og begynte å skrelle poteter. Det er nå 14 år siden, og jeg er fremdeles på plass i skolematens verden, sier Magnusson.

- En viktig arena

- Vi burde virkelig satse enda mer på fremtidens skolemat, og ser virkelig frem mot de fire dagene på Interfood. Dette er en viktig møteplass for alle i bransjen, som igjen kan bidra til inspirasjon og en bedre mathverdag for våre skolebarn, mener Magnusson.

Powered by Labrador CMS