Undervurdert reisemål Prato 7 canale Padova nett
Undervurdert reisemål Prato 7 canale Padova nett

Undervurderte europeiske reisemål

Av en eller annen grunn foretrekker turister å reise til steder hvor de ikke vasser i - nettopp turister. Så hvorfor ikke reise til de stedene som kanskje ikke alle kjenner til, men som har masse spennende å tilby?

Publisert

Skal du til Frankrike, velger du helst Paris eller rivieraen. Skal du til England, er liksom London stedet "alle" skal til. Men det finnes alternativer hvor du kan skryte til naboen.

20 minutter fra Venezia finner du Padova. (Foto: Hotels.com)

Hotels.com har tatt en liten sjekk rundt i Europa og funnet fram til noen byer som muligens ikke står øverst på de fleste reisendes liste, men som likevel har masse spennende å by på:

Bristol, England

Denne byen seilte opp som trip-hop byen fremfor noen på nittitallet. Men det finnes andre grunner til å besøke denne byen.

Den etter hvert så kjente kunstneren Banksy kommer fra Bristol. Byen er også kjent som den grønne byen i England, for alle sine parker og åpne plasser. Man drar selvsagt ikke til England uten å dra på pub, og en av de beste barene i landet ligger nettopp i denne byen: The White Lion med utsikt over Clifton-hengebrua.

Du kan for eksempel bo på The Bristol Hotel, med utsikt over kaia.

Padova, Italia

En av grunnene til at denne byen kanskje blir oversett av turister er kanskje på grunn av sin nærhet til Venezia. Men 20 minutter unna ligger Padova (Ca 210 000 innbyggere) med blant annet et av Europas eldste universiteter (grunnlagt i 1222). Mest kjent er byen på grunn av Giottos fantastiske freske i Capella degli Scrovegni som kan beskues på loftet. Man anbefales å ta føttene fatt i byen og se seg rundt, for Padova er en by med fantastisk arkitektur. Foretrekker du heller å pleie kropp og sjel, finnes kjente spa områder som Abano og Montegrotto.

Besøker du Padova, anbefales det å bo i gamlebyen. For eksempel Majestic Toscanelli.

Óbidos, Portugal

Midt på neseryggen til Portugal finner man en liten middelalderby - Óbidos. Navnet kommer av det latinske ordet "oppidum" som betyr slott eller befestet by. Navnet stemmer ganske bra ettersom byen med bare 3100 innbyggere er omringet av en fantastisk bymur. Byen og slottet er vel bevart og ligger på toppen av en ås. Med sine smale brolagte gater arrangeres også en rekke festivaler i Óbidos. Vi nevner: Sjokoladefestivalen, Middelaldermarkedet eller Operafestivalen. Og når du først er der, er det selvsagt obligatorisk å smake på ginjinha, en lokal kirsebærlikør.

Vil du bo innenfor bymuren, kan du bo på Hotel Real, Obidos.

Terschelling, Nederland

Landet som er flatt som en pannekake og er mer enn Amsterdam og Rotterdam.

Øya Terschelling, som ligger nord i Nederland er absolutt verdt et besøk, ifølge Hotels.com. (Foto: Hotels.com)

Øya Terschelling (Ca 4700 innbyggere) som ligger nord i landet er absolutt verdt et besøk. Et eldorado for vannsport som seiling, vindsurfing eller kiting.

Øya er en del av Wadden øyene som er på UNESCOs liste over verneverdige naturområder. Her finnes seler som ligger og slapper av, og ved lavvann kan du gå over havet. Det er et stykke å gå, men absolutt verdt turen. Men gå med en guide - det hender turister blir overrasket av tidevannet. Øya er omringet av skipsvrak som har blåst i land her, og fortsatt kan man finne containere som driver i land ved kysten på disse øyene. Om sommeren kommer også mange unge mennesker hit for å feste og ha det moro på de mange strandrestaurantene og klubbene i området.

Anbefalt hotell er Golden Tulip Resort Hotel Schylge.

L`isle sur la Sorgue, Frankrike

Denne lille byen med litt over 20 000 innbyggere ligger idyllisk til i Provence og er et mekka for dem som er interessert i antikviteter. I nærheten av L`isle sur la Sorque finner du også Fountaine de Vaucluse, en kilde for elven som renner igjennom byen. Det rene, klare vannet kommer opp fra en over 300 meter dyp hule. Ellers kan man besøke Lacoste slottet, hvor man nesten kan si at tiden har stått stille de siste 1000 år.

Prøv dette hotellet: Madame Vacances Residence Le Provence Country Club.

Turku/Åbo, Finland

Vest i Finland finner du Turku, Finlands eldste by, som er med sine 175 000 innbyggere landets femte største, er for øvrig Europeisk Kulturby 2011.

Byen var faktisk Finland første hovedstad i en kort periode fra 1809 - 1812. Er du en arkitekturentusiast, er Turku stedet å reise til, med sine mange middelalderbygg. Det innbyggerne i denne byen sier du bør få med deg, er Turku katedralen og Turku slottet. På sommeren samles de lokale langs elven Aurajoki som renner gjennom byen og koser seg på en av de mange restaurantene og barene man finner der. Om sommeren arrangeres også en av Europas eldste musikkfestivaler her også: Ruisrock, som har holdt det gående siden 1970.

Skal du ta turen til våre nordiske naboer, kan du for eksempel bo på Radisson Blu Marina Palace Hotel.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS