BombaySapphire Collins2
BombaySapphire Collins2

Bombay Sapphire en smak av verden

I USA er ginbaserte drinker en trend. – Ginbaserte cocktailklassikere også vil alltid være blant nordmenns favoritter på grunn av den distinktive smaken, mener Marius Vesterby i Bacardi Norge.

Publisert

Bombay Sapphire.

Vesterby mener at Bombay Sapphire tilbyr en balansert, delikat og sprø smak (finish) og et spennende smaksuttrykk som gir et spennende grunnlag når man skal tilsette råvarer for å oppnå velsmakende smakskombinasjoner i ulike cocktails.

Populær

– En av de mest populære ginbaserte cocktailene i USA i det siste har vært cocktailen Bombay Sapphire Collins som består av Bombay Sapphire, frisk sitronjuice og sukker. Denne vil vi nok få se mer til her hjemme også utover høsten og vinteren. Likevel vil nok mange også fortsette å lage seg eller bestille en Gin & Tonic. Drinken er jo både enkel og veldig god fordi tonicvannet er en svært god kombinasjon til den smaksrike ginen til Bombay Sapphire, sier Vesterby videre.

Fra hele verden

Bombay Sapphire er et resultat av ti utvalgte krydderurter som er behandlet i tråd med en oppskrift fra 1761.

Bombay Sapphires smakspalett er kompleks og består av mandler og sitronskall hentet fra Spania, lakris fra Kina, einebær og fiolrot fra Italia, angelikarot fra Sachsen, koriander fra Marokko, kasjabark (kinesisk kanel) fra Indochina, kubeba-bær fra Java og paradiskorn fra Vest Afrika.

Med kvalitet vinnes markedene

I den helt spesielle destillasjonsprosessen, der alkoholdampen trekker ut krydderaromaene, brukes det destillasjonskolonner av typen Carterhead, noe som er helt unikt for Bombay Sapphire.

Denne prosessen sikrer at aromaen til hver enkelt krydderurt absorberes fullt ut. Resultatet er førsteklasses gin – gin med en herlig balansert, delikat og sprø smak som tappes på spesialdesignede og turkisfargede flasker.

Har vokst

Siden Bombay Sapphire ble kjøpt opp av verdens største privateide selskap innen brennevin, Bacardi Limited, for 10 år siden, har ginen nærmest tredoblet sin verdi innenfor kategorien Premium Gin. International Wine and Spirit Record (IWSR) kan nå bekrefte at Bombay Sapphire innehar 31,7 prosent andel av verdien innenfor kategorien.

I følge IWSR har Bombay Sapphire de siste fem årene hatt en jevn årlig økning på gjennomsnittlig 11,7 prosent.

– Årsaken bak suksessen er Bacardi Limited sin strategiske fokus på å tilby kvalitetsmerker basert på opprinnelse, autentiske ingredienser og topp kvalitet. Der konkurrenter har benyttet pris som virkemiddel til å selge mer, har vi istedenfor fokusert på opplevelse og kvalitet. Forbrukerne våre er villige til å betale for Bombay Sapphires særegne smak og kvalitet, sier Andrew Carter, global gin category director for Bacardi Global Brands Ltd.

Bombay Collins

Bombay Sapphire Collins.

Glass: Collins – eller highballglass

Ingredienser:

* 6 cl Bombay Sapphire

* 2 cl sukkerlake

* 3 cl sitronjuice

* Clubsoda/Farris

* Sitronskive

* Isbiter

Fremgangsmåte: Hell Bombay Sapphire, sukkerlake og sitronjuice opp i glasset. Tilsett is og rør rundt. Fyll på med mer is og topp med Clubsoda eller Farris. Pynt med sitronskiven.

Bombay & Tonic

Bombay Sapphire og tonic.

Glass: Highballglass

Ingredienser:

* 4-6 cl Bombay Sapphire

* Tonic

* 1 Limebåt

* Isbiter

Fremgangsmåte: Hell Bombay Sapphire opp i glasset og tilsett isbiter.¨Ta limebåten og gni inn den øverste delen av glasset med limesaft. Skvis resten av limesaften ned i glasset før du legger limebåten ned i innholdet. Fyll på med tonic.

Les mer i Horeca nummer 7 2009

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS