Olavsgaard nett

Akershus på norgestoppen i sommer

Hotellnæringen i Akershus har samlet sett hatt en kjempesesong i sommer med nesten 17 prosent vekst i antall overnattende gjester i perioden første juni til siste august. - Dette er langt over de andre fylkene i Norge der Troms ligger på andre plass med 11,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, melder daglig leder i Akershus Reiselivsråd, Knut Aandal.

Publisert

Olavsgaard er ett av hotellene i Akershus. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

- Akershus fikk i sommermånedene to nye hoteller noe som ga fylket hele 13 prosent flere senger å selge og fylket stod med det for hele 24 prosent av den totale kapasitets veksten i Norge men klarer med den gode utviklingen i gjestedøgn å øke belegget med 2,8 prosent, sier Knut Aandal, daglig leder i Akershus Reiselivsråd.

Positivt vekst i viktige markeder

Hvis vi ser på perioden januar – august så viser overnattingsstatistikken at Akershus ligger godt over landsgjennomsnittet og kun har Buskerud foran seg i den fylkesvise oversikten. Akershus har så langt i år tatt igjen hele nedgangen for 2009 og ligger foran tallene fra 2008 og har så langt i år hatt nesten 1,3 millioner gjestedøgn.

- Det som er gledelig er at Akershus ser en tydelig vekst i antall utenlandske overnattinger med en vekst på 20 prosent hittil i år (tilsvarende nesten 40.000 overnattinger). Andelen utlendinger er nå på 24 prosent av alle gjester og man ser en positiv vekst i store markeder som Storbritannia, Tyskland, Russland og USA, sier Knut Aandal videre.

Samarbeider med nabofylkene

Akershus Fylkeskommune og Akershus Reiselivsråd har i år samarbeidet med mange av nabofylkene for å stimulere til ytterligere besøk fra utlandet.

- Vi gratulerer hotellnæringen med de gode tallene, sier Nils Aage Jegstad, fylkesordfører i Akershus fylkeskommune. Sammen med Reiselivsrådet har vi hatt som målsetning å vise frem mangfoldet i hovedstadsregionen, vekke interesse blant de reisende og stimulere til økt samarbeide mellom reiselivsaktørene. En videreføring av dette arbeidet håper vi på sikt vil kunne bidra til å sikre fortsatt vekst i antall besøkende til Akershus.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Betydelig faktor for sysselsetting

- Reiselivsnæringen er en betydelig faktor med 7,5 prosent av sysselsettingen i Akershus og 9,7 prosent av samlet produksjon i fylket, i all hovedsak knyttet til OSL og hotellnæringen, sier Jegstad.

"

Nettsiden til Akershus Reiselivsråd.

Når vi ser på den regionsvise utviklingen, så er det Follo som har lavest vekst i sommer med 9,1 prosent sett i forhold til Romerikes 17,8 og Asker/Bærums 18,4. Samtidig må det tas i betraktning at Follo var den eneste regionen som hadde en positiv utvikling i 2009.

- Til sammenligning var veksten for hele Norge på 5,4 prosent. Prismessig har også Follo klart å holde seg på et positivt nivå mens de andre er noe ned. Så langt ser 2010 ut til å bli et positivt år for overnattingsbedriftene i fylket men fortsatt er plass til flere gjester legger Knut Aandal til.

Les mer på Akershus Reiselivsråd nettsider

Pressemelding

Vil du abonnere på magasinet Horeca? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS