Mats og Martin Vollen
Mats og Martin Vollen

Sørlandsidyllen i Asker

I et verneverdig trehus på Vollen handelssted i Asker frister brasseriet "mats & martin" med velduftende retter. Her kan man nyte et bedre måltid med sjøutsikt eller bare ta en kaffe.

Publisert

Mats Bunæs. (Foto: Cecilie Bjørnerud Knap)

– Et øyeblikk, jeg kommer straks med menyen! Mats Bunæs (33) beveger seg effektivt mellom bordene på mats & martin mens han balanserer to tallerkener med hamburgere på høyre arm.

Det er høysesong og både lokale beboere og tilreisende har funnet plass rundt bordene i hagen. Herfra har du panoramautsikt over indre Oslofjord og Vollen marina. I utgangspunktet et ypperlig sted å drive restaurant, men det har ikke alltid vært like enkelt, forteller Mats når han får satt seg.

Ikke bare gourmet

– Da vi startet opp for seks år siden satset vi på gourmetmat. Men dette er et lite sted og vi fant raskt ut at menyen vår traff altfor liten del av publikum. Vi bestemte oss derfor for å lage en meny hvor alle skulle finne noe som fristet. Konseptet bygger på at vi lager mat vi selv synes er god, med ferske råvarer og rause porsjoner. For kan du tenke deg noe verre enn en cæsar salat hvor du må lete etter kyllingbitene, spør Mats.

Restauranten mats&martin ligger på Vollen i Asker. (Foto: Cecilie Bjørnerud Knap)

– Personlig hater jeg det. Her legger vi heller litt på prisen og gir folk en god porsjon slik at de blir mette og fornøyde, sier han.

Tallerkener lekkert dandert med hamburgere, salater og focacciabrød blir servert til gjestene på bordene rundt oss. Det ser ikke ut som noen kommer til å forlate restauranten halvmette.

Enkel fristende meny

I dag er restauranten godt besøkt og har en stor spredning av gjester. Enten man er her på forretningsmiddag eller bare kommer innom for å ta en kaffe med barselgruppa, så har de noe å tilby.

Interesse for mat som ungdom

Interessen for mat fikk Mats i tidlig alder. Som 14-åring inviterte han kameratene både på 3- og 4-retters middag.

Det er nydelig utsikt mot Oslofjorden fra hagen utenfor restauranten.

– Ingen i familien er kokk, men både mamma og pappa har alltid vært veldig glad i mat, så god mat var en viktig del av min oppvekst, forteller han. Karrieren begynte han som lærling på Bagatelle i Oslo.

– En katastrofe! erkjenner Mats. – Jeg trodde jeg var flink til å lage mat helt til jeg kom inn på kjøkkenet der. Da skjønte jeg at jeg faktisk ikke kunne noen ting!

Startet cateringselskap

Dette var vel noe beskjedent sagt, for fra Bagatelle gikk veien videre til Sveits hvor Mats tok kokk- og hotellfagutdannelse før han endte opp hos Four Season i London.

Full av pågangsmot returnerte den nyutdannende kokken til Norge og startet cateringselskap med kameraten Martin Pira. Det var på et cateringoppdrag i Asker de tilfeldigvis kom over de tomme restaurantlokalene på Vollen.

– De som drev restauranten før hadde ikke fått det til å gå rundt, men vi ble veldig tente på å starte opp vår egen restaurant og bestemte oss for å hoppe i det. Vi pusset opp på lavbudsjett, og både familie og venner stilte opp til dugnad. Møblene var av eldre dato, men passet fint inn i det verneverdige trehuset. Resultatet ble en maritim stil som gjenspeilte stedet og nærheten til sjøen.

20 på lønningslista

I begynnelsen var det jobbing døgnet rundt. Ferie var fremmedord og kjærestene hjalp til som servitører. I dag har restauranten 20 ansatte inkludert deltidsansatte.

Les resten av saken i Horeca nummer 3 2010

Her kan du bli abonnent på Horeca

"
Powered by Labrador CMS