Atle Hovi nett5

Flere turister til fjells

Interessen for norsk fjellferie er på vei opp igjen. På turiststedet Beitostølen har belegget økt med 10 prosent i sommer. Også DNTs (Den Norske Turistforening) turishytter i fjellheimen melder om rekordbesøk i juli.

Publisert

- Finanskrisen virker å ha sluppet taket. Vi har hatt svært godt besøk i sommer, sier Atle Hovi, direktør for Beitostølen Resort. (Foto: Morten Holt)

– I juni og juli ble antall gjestedøgn snaut 37 000. Samme periode ifjor var antallet 33 600. Det er en økning på om lag 3 400 overnattinger, sier administrerende direktør Atle Hovi ved Beitostølen Resort.

Finanskrisen har sluppet taket

Han mener finanskrisen nå har sluppet taket i turistene, og tror pilene vil peke oppover i tiden fremover.

– Men folk har nok blitt veldig bevisste i sine valg. Satsing på kvalitet, service og aktivitetstilbud blir nok derfor viktigere enn noen gang for å tiltrekke seg turistene, sier Hovi.

Nye tilbud

På Beitostølen møter de besøkende nye aktiviteter og opplevelsestilbud hvert eneste år. I tillegg er arrangementstettheten doblet i løpet av den siste femårsperioden. Også denne høsten skjer det mye, ikke minst innen musikk.

Beitostølen sentrum sett fra hytteområdet. (Foto: Morten Holt)

– Både Trubadurfestivalen, Beitostølen Fjelljazz, Dylanfestivalen og Beatlesfestivalen trekker nok en del folk, sier Hovi.

Til tross for økningen i sommer er det enda et stykke frem til toppnivåene fra før finanskrisen.

- Må ytterligere opp

– Belegget skal ytterligere ti prosent opp for å nå igjen rekordene fra 2006 og 2007. Men bestillingene for både august, september og oktober ligger over fjoråret, så vi er absolutt på riktig vei, sier Atle Hovi.

Beitostølen Resort representerer drøyt 90 prosent av det samlede antall turistovernattinger i hele Øystre Slidre kommune.

Powered by Labrador CMS