Unn Karin Olsen nett

Hvem har den beste norske menyen?

- Bli med i vår nye menykonkurranse, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. – Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september.

Publisert

Hvem har den beste norske menyen?

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som velger å basere menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

– Det vi leter etter er de menyene – selve trykksakene – som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte. På Norskmatkultur.no kan du lese mer om prisen, som deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

"

- Spisesteder med norsk mat på menyen og tydelig norsk profil har fremdeles sjansen til å vinne Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris 2010, forteller Unn Karin Olsen.

Kriterier:

1. Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

2. Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

3. Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:

Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:

- fremme norsk matkultur og norske råvarer

- løfte kvaliteten på menyene

- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene

- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending: Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to ”feilfrie” eksemplarer må sendes inn.

(1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen.)

Frist for innsending er 17. september. Menyen sendes til Stiftelsen Norsk Matkultur, Postboks 888 Sentrum, 0104 OSLO

Pressemelding

Powered by Labrador CMS