Eli Kari Gjengedal

Matfestival med værdame og bartender

Fra 25. august blir gatene i Ålesund igjen fylt med deilig duft av mat. Da er det duket for den 26. utgaven av Den Norske Matfestivalen. Arrangementet pågår fra onsdag 25. til søndag 29. august. Blant arrangementene nevner vi NM i sjømat, NM i kjøttfag og NM i klippfisk. Dessuten er TV2s værdame Eli Kari Gjengedal på plass. Den tidligere bartenderen har også tidligere vært med i NM i cocktails.

Publisert

TV2s værdame og tidligere bartender og hovmester, Eli Kari Gjengedal, deltar aktivt under Den Norske Matfestivalen i Ålesund i august. (Foto: Matfestivalen.no)

- En av duftene du vil få kjenne, er av den nydelige baksten til Morten Schakenda. Han bestemte seg for å legge kokkeknivene på hyllen og i stedet åpne bakeri på Lom. På matfestivalen vil han fortelle om kunsten å bake brød og det å følge sine innerste drømmer. Eli Kari Gjengedal, som er mest kjent fra værmeldingen på TV2, vil holde drinkkurs for bartenderne. Hun er nemlig en dreven bartender selv, opplyser presseansvarlig for Den Norske Matfestivalen, Malin Kjellstadli Korsnes

Bartender-erfaring

Eli Kari Gjengedal vil også være gjestebartender ved First Hotel Atlantica fredag kveld og natt 27. august. Her skal hun lage drinker til gjestene, som passer med været den dagen.

TV2-værmelderen har arbeidet som bartender og hovmester i mange år, og har også deltatt i NM i cocktails.

Folkefest i Ålesund

Det er ventet at mellom 65 000 og 70 000 mennesker kommer innom for en smakebit av Den Norske Matfestivalen, i løpet av dagene festivalen pågår.

Det er ventet mellom 65 000 og 70 000 mennesker til Matfestivalen i Ålesund. (Foto: Arkiv)

Folkefest med NM for hobbykokker

– Det blir en stor folkefest, men også et arrangement det er verdt å få med seg for de som jobber med mat, sier daglig leder Erling Østrem.

Helt nytt av året er at den menige mann i gata skal få kokkelere. Det blir nemlig norgesmesterskap for hobbykokkene.

Les også: NM for hobbykokker

- Vi ser er at stadige flere vanlige folk er opptatt av kokkekunst. Ikke minst på grunn av alle matprogrammene på fjernsyn, sier Østrem.

Flere NM

Som alltid under Matfestivalen blir det også NM i sjømat, NM i kjøttfag og NM i klippfisk.

"

Vinner av NM i Sjømat 2009, Linda Gitlesen, flankert av Christina Sollie og Stian Gundersen. (Foto: Matfestivalen)

Nesten alt på programmet vil foregå i sentrum av jugendbyen. Her blir det både bondens marked, konkurranser, kurs og mye god mat.

Ved St. Olavs plass blir det satt opp et stort telt, der restaurantene serverer retter til hyggelige priser. Det vil også bli et eget telt med mat og underholdning på kveldstid.

Du kan se hele programmet å Matfestivalen.no

Deler av pressemelding

"
Powered by Labrador CMS