scandic_logo

Scandics bærekraftfond deler ut 1 million kroner

Scandic Sustainability Funds jury har valgt ut sju bidrag som skal motta totalt 1 million kroner. Fondets formål er å støtte initiativer som aktivt bidrar til et mer bærekraftig samfunn. Midlene fra fondet kan gå til enkeltpersoner og organisasjoner, og til både store og små initiativer.

Publisert

– Vi har fått inn nærmere 100 spennende søknader og kan med glede slå fast at det drives mange viktige bærekraftprosjekter i Norden, sier Inger Mattsson, bærekraftansvarlig hos Scandic.

De sju bidragene som nå skal dele 1 million kroner, er:

* Quick Response, en uavhengig redaksjon som avdekker, diskuterer og kurser om diskriminering i media

* Miljöresurs Linné, konkurranse i bærekraftig matlaging mellom Sveriges 300 restaurantskoler

* Copenhagen Business School, utdanning av 18 000 studenter til bærekraftambassadører med fokus på forretningsmuligheter

* Camp Sparreviken, KFUK-KFUM, dagsleirer i naturen for barn med innvandrerbakgrunn

* KFUM Umeå, rekreasjon, sommerjobb og skole for enslige flyktningebarn

* Consumentor/Shopgun, forbrukerinformasjon via internett og mobiltelefon om hvordan produkter påvirker miljø, samfunn og helse

* Rättviseförmedlingen, hjelp til bedrifter og organisasjoner for å finne underrepresenterte grupper for rekruttering, foredrag osv.

Juryen som har valgt ut bidragene har bestått av representanter for Scandic og anerkjente eksterne bærekrafteksperter: Karl-Henrik Robèrt, grunnlegger av Det naturlige steget og gjesteprofessor i bærekraftig utvikling ved Blekinge Tekniska Högskola; Elisabeth Dahlin, generalsekretær for Redd Barna Sverige; Jan-Peter Bergkvist, rådgiver i bærekraftspørsmål ved Sleepwell; Martin Stenmarck, artist; Jens Mathiesen, Vice President Scandic Danmark og Roger Olofsson, SVP Human Resources og Sustainable Business, Scandic.

Sustainability Fund

Scandic etablerte sitt Sustainability Fund for å kunne støtte initiativer og prosjekter som aktivt bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling. Størrelsen på innsatsen spiller ingen rolle, så lenge formålet er å utgjøre en reell forskjell og gjøre verden mer bærekraftig.

Midlene i Scandic Sustainability Fund kommer fra salget av Scandics eget vann; filtrert, tilsatt kullsyre og tappet på flasker som er designet av OL-svømmeren Therese Alshammar, og fra musikksamarbeidet med den svenske artisten Martin Stenmarck.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS