Fremtidens Omega-3 trender

Omega-3 skreddersydd for hvert enkelt individ er et av fremtidens omega-3-senarier, spår fettforskerne Gjermund Vogt og Astrid Nilsson i Nofima.

Publisert

Vogt og Nilsson spår at produsenter som er gode på innovasjon vil dominere Omega-3 markedet sammen med de som ivaretar kvaliteten i det naturlige produktet.

– Trender i samfunnet går i retning av at forbrukeren ønsker et skreddersydd opplegg for sin kropp, med hensyn til energiomsetning, helsestatus og aktivitetsnivå, sier Vogt.

Markedet stiger

Markedet for omega-3 oljer stiger med opptil 20 prosent hvert år. Sjømat er den beste og sikreste kilden til lange omega-3 fettsyrer for humant konsum, men i dag produseres det ikke nok omega-3 til at hele verdens befolkning får dekket sitt behov.

Omega-3 kilder som oppdrettsfisk, oljeplanter og alger, kan utnyttes bedre. Ufordringene blir å finne nye kilder, nye anvendelser av omega-3, og å ta bedre vare på kvaliteten som ligger i råstoffet, mener Vogt.

Les mer på Nofima.no

"
Powered by Labrador CMS