Sirdal Høyfjellshotell1

Nye eiere for Sirdal Høyfjellshotell

Sirdal Høyfjellshotell i Rogaland ble denne uka solgt til Stavanger-investorene Tore Christiansen og Thor Steinar Sandvik. Det er Harald Aursland, som har drevet hotellet siden 1990, som også har eid hotellet siden 1991. Aursland valgte å selge fordi ingen av hans barn ønsket å overta hotellet. Kjøpesummen er ikke kjent.

Publisert

Sirdal Høyfjellshotell er solgt. (Foto: Morten Holt)

Christiansen og Sandvik har allerede hytte- og eiendomsinteresser på Fidjeland.

De to ønsker nå å pusse opp hotellet og utvikle det videre.

Utvikles videre

Tore Christiansen og Thor Steinar Sandvik har god erfaring i ledelse og eiendomsutvikling.

De ønsker nå å pusse opp hotellet og utvikle dette videre til glede for de ansatte, kommunen, hyttenaboer, samt eksisterende og nye kunder.

Kjøper og selger er enige om at salgssummen blir en sak mellom dem, heter det i pressemeldingen.

Fra Bryne FK til Sirdal

I 1990 ble Harald Aursland, som da var markedssjef i Bryne Fotballklubb, hentet til Sirdal av hotellets daværende eier Bergen Bank (nå DnB).

Han gjorde en så god jobb at han allerede året etter fikk kjøpe hotellet, melder Agder.

"

– Å drive høyfjellshotell i Norge er ingen enkel jobb. Det må være nær norgesrekord å ha drevet Sirdal Høyfjellshotell i 20 år, slik Harald Aursland har klart, uten noen form for økonomiske støtte fra kommune og stat. Utvikling og vedlikehold av hotell er kapitalkrevende, heter det i en pressemelding.

I utvikling

Sirdal som turistmål har vært i en rivende utvikling og Harald har vært en aktiv deltaker i denne prosessen. Blant annet som mangeårig styreformann og styremedlem i Sirdalsferie AS.

I familieråd har Harald Aursland fått avklart at ingen av hans barn har ønske om å overta driften på sikt. Det ble derfor naturlig å se etter mulige nye eiere som kunne utvikle hotellet videre og sikre arbeidsplassen til en av de største arbeidsgiverne i kommunen.

Powered by Labrador CMS