Geir Skeie - med glass1

Skeie satser også på vin

Nå satser Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie også på vin. Til høsten starter han restauranten Brygga 11, Geir Skeie, og nå har han også etablert selskapet Vinhav AS, som er et nytt importselskap for vin og brennevin. 29-åringen har fått med seg investorer fra Fitjar, hvor han kommer fra. Hans samboer Katrine Borg Larsen er også med i styret til selskapet.

Publisert

Geir Skeie åpner fiskerestaurant i Sandefjord høsten 2010. Nå starter han også Vinhav AS, et nytt importselskap for vin og brennevin. (Foto: Morten Holt)

Skeie har arbeidet med planene om å importere egen vin siden høsten 2009, parallelt med planene om en ny restaurant i Sandefjord.

I vinter har han også et arbeidsoppdrag i Singapore.

Les også: Geir Skeie skal arbeide i Singapore

Brygga 11, Geir Skeie

Det er tidligere blitt kjent at Skeie utpå høsten skal åpne en fiskerestaurant i Sandefjord som skal hete Brygga 11, Geir Skeie. Vinimporten springer ut av restaurantplanene.

Les også: Skeie starter egen fiskerestaurant

- Vi ønsker å få tak i gode ting til restaurantens vinkjelleren som vi kan selge, derfor starter vi importselskap. Målet er også at vinen skal selges på Vinmonopolet fra neste vår, opplyser Geir Skeie til Reiselivsavisen.no.

Les om da Geir Skeie ble verdensmester i kokkekunst under Bocuse d`Or i Lyon i januar 2009.

Skeie-vin?

Han har ingen bestemte druer eller vinområder i kikkerten som han vil satse på, men han tar hele verden som utgangspunkt.

- Det er fortsatt mange gode vinprodusenter som ikke er tilgjengelige i Norge, sier Skeie. Han forteller at det kan bli aktuelt med egne varemerker av vin, og at hans eget navn frontes på vinflasker, slik andre norske kjendiser har gjort tidligere med stor suksess.

Les også: Kokebok-suksess for Geir Skeie

Les også: Geir Skeie vant Bocuse d`Or Europe

"
Powered by Labrador CMS