Brakanes Hotel Ulvik

Hotell i Ulvik feiret 150 årsjubileum

Brakanes Hotel i Ulvik feiret 150-jubileum med mange gjester lørdag 8. mai. De siste 30 årene er det Per-Ove Pedersen som har ledet hotellet, som ligger idyllisk til helt nede ved fjorden

Publisert

Brakanes Hotel i Ulvik, som ligger helt nede ved fjorden, feiret 150-årsjubileum 8. mai 2010. (Foto: Morten Holt)

Det var handelsmann Sjur Johnsen som startet det hele for 150 år siden. Da var det en skysstasjon med fem rom. Bare etter noen få år var det nødvendig med utvidelse, for turistene strømmet til det vakre stedet ved fjorden i Ulvik.

Opp gjennom årene er det bygd på sakte, men sikkert, og i dag har hotellet hele 143 rom og stort kurs- og konferansesenter.

Overtok i 1980

I dag er dte 143 rom på Brakanes. (Foto: Morten Holt)

Per-Ove Pedersen og hans kone ble tilsatt som styrere for hotellet i 1980, da Müllergruppen overtok hotellet fra Lindebrække-familien.

Etter to år kjøpte ekteparet Pedersen ut Müllergruppen, startet utvidelse av overnattingskapasiteten, og økte raskt antall rom fra 74 til 143.

Kurs og konferanse

Etter noen år måtte noe gjøres for å få enda flere gjester til Ulvik og også slippe å vinterstenge hotellet, og Pedersen satte seg da ned med daværende ordfører Lars Sponheim og

Brakanes Hotel i Ulvik. (Foto: Hotellet)

reiselivssjefen i kommunen og kom frem til at det skulle bygges opp et kurs- og konferansesenter. Som følge av dette kunne hotellet åpne for helårsdrift i 1985.

Flere europeiske gjester

– Da vi overtok var det mye bussturisme, og veldig mange amerikanske gjester. Etter at vi startet kurs- og konferansesenteret har dette endret seg. I dag utgjør bussturismen, omtrent 50 prosent av overnattingene, og de fleste kommer fra Europa og Asia, sier Pedersen til Radio Folgefonn.

Powered by Labrador CMS